Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Lindesberg

Artikel i NA gav Stians företag chans att utvecklas

För cirka ett år sedan skrev NA att Stian Verhnjak Møllers företag i Järnboås, Karpenter i Bergslagen AB, tagit över ett timmerföretag i Fåsjöhyttan. Han behövde lokaler för att kunna timra upp konstruktioner inomhus. Nu har Stian tagit över Öskeviks trä och plasts fastighet i Öskevik.

Stian Verhnjak Møller.

Bild: Michael Landberg

Annons

– Samma dag som artikeln stod i tidningen började telefonen att ringa, men de flesta ville hyra ut lokaler och de var inte billiga. En som ringde var Johnny Hammarström och han erbjöd oss att köpa en av sina hallar här i Öskevik. Det gjorde jag i somras och sedan frågade han mig om jag inte var intresserad av att ta över hela fastigheten, säger Stian Verhnjak Møller.

Vid nyåret var övertagandet klart. Den tidigare ägaren är nu hyresgäst hos Stian där Öskeviks trä och plast lever vidare i en del av fastigheten. Där fortsätter plastdelen av verksamheten.

– Vi är beroende av att vara oberoende av väder och kan inte lämna andra jobb för att vädret råkar passa för timmerarbete och sedan komma tillbaka till den kunden när vädret svänger igen, säger Stian Verhnjak Møller.

Annons

Idag består företaget förutom av Stian av tre anställda. I huvudsak sysslar de med byggnadssnickeri och finsnickeri. Timring och korsvirkeskonstruktioner är en midre del. Ibland kommer Stians tidigare chef från Danmark upp till Bergslagen och hjälper till när det behövs.

Annons

– Vi har fått en jättemöjlighet här i Öskevik. Skillnaden är stor från att flytta från en verkstad på 65 kvadratmeter i Järnboås till det här, säger Stian Verhnjak Møller och tittar ut i en av bygghallarna. Han berättar om hur maskiner i Järnboås fått flyttas in och ut medan ett arbete pågick och vilken tid dett tog. Nu finns det plats för var sak på sin plats.

Utvecklingen innebär inte att han behöver anställa fler. Det styr inflödet av jobb. Från början när han startade i Sverige och Järnboås 2010 och flyttade sitt företag från Danmark hade han inte tänkt på att ha några anställda alls, men så har det blivit. Timmerhusverksamheten som han tog över efter Bror-Erik Ohlsson i Fåsjöhyttan och nu i Öskevik är utvecklingsmöjligheter som han blivit erbjuden.

– Jag lärde känna Bror lite grand efter att ha gjort en timmerrenovering och jag hjälpte honom sedan vid ett par tillfällen innan han frågade om jag inte ville ta över hans företag. Johnny Hammarström var jag inte bekant med alls. Det känns som att jag har högre makter att tacka för att det gått så bra för oss och det har jag också gjort många gånger, säger Stian Verhnjak Møller.

Han ska komplettera maskinparken med ett mindre sågverk. Det har det funnits tidigare på platsen och ända in i modern tid fanns företaget Bergslagslist i Öskevik som tillverkade lister och foder.

Annons

Med i köpet ingick lagret av byggvaror. Den verksamheten ska fortsätta.

Annons

– Det är aldrig fel att ha ett eget lager som snickare och vi ska fortsätta att driva denna bygghandelsdel men är inte riktigt klara än med hur vi ska ha det med öppettider.

Öskevik ligger centralt och därifrån är det inte lång restid till Nora, Lindesberg, Kopparberg, Hällefors eller Örebro.

– Det här är det absolut bästa alternativet som man kan tänka sig i trakten. Det finns säkert passande lokaler in mot Örebro, men då hade kostnaderna nog också blivit andra, säger Stian Verhnjak Møller.

Mikael Forsberg, Robert Karlsson, Aaron Peltonen, Stian Verhnjak Møller och hunden Bentley.

Bild: Michael Landberg


Michael Landberg

0581-844 21
michael.landberg@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy