Annons

Annons

Annons

Hasselfors

Nu förbereds naturfoto- och filmfestivalen i Hasselfors

När andra upplagan av Hasselfors naturfoto- och filmfestival förbereds i Hasselgården är det med höga förväntningar och ett ännu bredare program än förra året.

Lördagn den 28 januari är det dags för Hasselfors naturfoto- och filmfestival i Hasselgården. I söndags eftermiddag samlades några av de medverkande fotograferna och arrangörerna för att förbereda festivalen i Hasselgården.

Bild: Katarina Hanslep

På söndagseftermiddagen träffades några av de 18 fotografer som ska ställa ut på Hasselfors naturfoto- och filmfestival den 28 januari. Var och en försågs med en plats där de ska hänga sina bilder.

Annons

- I år har vi nästan fördubblat antalet medverkande, och därför utökar vi ytan till att också omfatta Hasselgårdens nedersta plan där det vanligtvis är fritidsgård, sa David Tverling, som samordnar hela festivalen.

Annons

Förra årets festival gick över förväntan och inför årets upplaga har intresset att ställa ut varit stort.

- Det finns ett enormt intresse för naturen och för att fotografera. Det här är en festival som är öppen för alla - vi kan kalla oss "proffsig allmänhet". Festivalen är en möjlighet för fotograferna att visa sina bilder men också att träffa varandra. Och förstås att visa upp vår natur, säger David Tverling.

Det kommer att bli en resa i bilder. Både från närområdet, som hos svanarna i Viby, trollskogen i Kilsbergen och kronhjortarna i Hasselfors, till motiv från Island, Norge och Norrland för att nämna några exempel.

Helena Klingberg från Örebro och Marianne Holmström från Laxå ställer ut på festivalen för första gången.

- Det här är ett jättebra arrangemang, nu gäller bara att välja ut vilka bilder man ska ta med... säger Marianne.

En av föreläsarna är Jonas Forsberg från Hasselfors.

- Det blir ett norskt närgånget möte med havsörn, avslöjar han.

En annan föreläsare är Sara Iinatti från Sydnärkes miljöförvaltning, som för förvaltningens räkning arbetar med en bok som ska presentera naturpärlor i Laxå.

Alla besökare bjuds också in att delta i en fototävling.

- Vi har ett "fotoplank" där alla som vill får sätta upp en egen bild som de har med sig. De deltar sedan i en tävling, berättar David Tverling.

Annons

Annons

Hasselfors byalag kommer att servera ätbart och dryck. Festivalen har fri entré.


Katarina Hanslep

019-15 52 59
katarina.hanslep@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan