Annons

Annons

Annons

Annons

Fjugesta/ Mullhttan

Oeniga om finansiering av Lekebergsfiber

100 000 kronor mer än Lekebergsalliansen vill Socialdemokraterna satsa i olika bredbandsprojekt på landsbygden. Men majoriteten vill inte använda kontot för oförutsedda utgifter.

Fiber på landsbygden. 400 000 kronor satsar Lekebergsalliansen i olika projekt men ännu vill de inte använda pengar för oförutsedda utgifter. Foto: Elias Krantz/Arkiv

Socialdemokraterna fick se sig nedröstade av Lekebergsalliansen under tisdagens möte i kommunstyrelsen i frågan om att ta pengar från kommunstyrelsens konto oförutsedda utgifter till att lägga på bredbandsfiber på landsbygden. Det handlar om 100 000 kronor.

Annons

Annons

- Vi har lagt en post för oförutsedda utgifter men vill inte redan nu låsa upp pengarna så här tidigt på året, menar Wendla Thorstensson (C), kommunstyrelsens ordförande.

– Jag tycker det är synd att majoriteten inte kan tillmötesgå oss, säger Kjell Edlund (S), oppositionsråd.

På sammanträdet i december kom Edlund med ett ledamotsinitiativ i den här frågan och då beslutades att ärendet skulle avgöras av kommunstyrelsen den 17 januari. Även om han nu förlorade omröstningen och s-gruppen fick reservera sig till förmån för det egna förslaget så kan det ändå bli som de önskar längre fram enligt Wendla Thorstensson.

- Vi jobbar väldigt aktivt med fiberfrågan så det kan mycket väl bli 100 000 kronor ytterligare. Men vi ska hantera skattepengar på ett ansvarsfullt sätt och inte låsa upp posten oförutsett.

Lekebergsalliansen som fick igenom sin budget för 2017 i kommunfullmäktige har avsatt 400 000 kronor för att stötta olika fiberprojekt på landsbygden. Socialdemokraterna hade summan 500 000 kronor i sitt budgetförslag som röstades ner. De ville även ha denna summa inlagd för planåren 2018 och 2019.


Peter Eriksson

019-15 54 27
peter.eriksson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan