Annons

Annons

Annons

Örebro

Kulturskolan sätter upp kritikerrosad teater

"En generations offrande av den nästkommande för egen vinning", så beskriver skådespelarna själva kvällens teater "Lagarna" som har premiär på Kulturskolans nya scen Strand.

Avgångseleverna på Kulturskolan i Örebro tar sig an en teaterföreställning som vänder upp och ned på tillvaron i sin slutproduktion som har premiär på fredagskvällen.

Bild: Tobias Kandenäs, Örebro kulturskola

"Är vi på teatern eller i verkligheten?", så skrev DN:s Leif Zern i en recension efter att ha gått på Teater galeasen i Stockholm och sett Christina Ouzounidis ”Lagarna” som han menar vänder upp och ned på tänkandets lagar.

Annons

Annons

Nu sätter Örebro kulturskolas fördjupningslinje Teater upp Christina Ouzounidis "Lagarna" som avgångselevernas slutproduktion.

"Jag är inget offer. Det finns vägar ut. Och när inga vägar längre finns, så kvarstår tankens oändliga frihet att omvandla ett tvång till en frihet. Till en efterlängtad möjlighet. Till en högt älskad vän. Allt är nämligen en fråga om aspekter. Allt.", citerar eleverna den som inte är Ifigenia i sin inbjudan till teaterföreställningen.

I rollerna ser vi Elin Hansson som den som inte är Klytaimnestra, Felicia Prihmden som den som inte är Ifigenia och Mike Crawford som den som inte är Agamemnon.

– Elevernas val och tolkning av pjäsen är utifrån en generations offrande av den nästkommande för sin egen vinnings skull. Som en konsekvens av detta har man valt att låta mig, regissören och läraren, den vuxne, spela Agamemnon själv - despoten som bokstavligen offrar sin egen dotter Ifigenia till gudarna för att "få vind i seglen", beskriver Mike Crawford själv rollbesättningen.

Det här blir den första premiären på Kulturskolans nya scen Strand sedan den invigdes för två veckor sedan. Det blir sammanlagt tre föreställningar av "Lagarna" som spelas klockan 19.00 och 22.00 på fredagkvällen samt klockan 19.00 på lördagskvällen. Föreställningen har 13-års gräns.


Sofia Gustafsson

sofia.gustafsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan