Annons

Annons

Annons

Ishockey

Lennström syndabock för BIK Karlskoga i första finalmatchen

Han slog felpassningen som ledde till första baklängesmålet – och satt utvisad under det avgörande.
BIK Karlskoga-backen Theodor Lennström blev syndabock när BIK Karlskoga föll med 3–1 i första hockeyallsvenska finalen.

Theodor Lennström blev dubbel syndabock för BIK Karlskoga. Han slog felpassningen som ledde till Moras 1–0-mål och satt utvisad när Mora gjorde det avgörande 2–1-målet.

Bild: Jonas Brännmyr

3–1-segern i Nobelhallen på söndagseftermiddagen, i den första hockeyallsvenska finalen i bäst av fem matcher, gör att grundseriesegraren Mora nu har chans att avgöra på hemmaplan mot tabelltvåan BIK Karlskoga.

Vinner Mora både tisdagens och torsdagens finalmatcher i Smidjegrav arena så är laget klart för SHL-kval mot Leksand eller Rögle medan BIK i sådana fall tvingas till playoff mot slutspelseriens segrare i jakten på den andra kvalplatsen. Vinner BIK däremot åtminstone en av matcherna i Mora kommer matchserien att återvända till Nobelhallen nästa lördag.

Annons

LÄS MER: Här protesterar fansen mot SHL: "Hockeymördare"

Annons

Kevin Goumas jublar efter det matchavgörande 2–1-målet.

Bild: Jonas Brännmyr

LÄS MER (PLUS): BIK Karlskoga-tränaren: "På tok för dåligt – är tyngda av stundens allvar"

Den fördelen kan Mora tacka Kevin Goumas för. Den 25-årige amerikanen hängde in 1–0 efter mindre än två minuters spel efter att ha snappat upp en felpassning från BIK Karlskoga-backen Theodor Lennström. Och när samme Lennström satt utvisad för fasthållning i mitten av tredje perioden tryckte Goumas in 2–1 i powerplay.

Däremellan, i mitten av andra perioden, hade Carl Persson satt kvitteringen, framspelade av hockeyallsvenska poängkungen Victor Ejdsell, även det i powerplay sedan Mora dragit på sig totalt 6,5 minuter i numerärt underläge genom en rad utvisningar i de två första perioderna.

I tredje spelade laget betydligt mer disciplinerat, och då kom också utdelningen i en match målsnål men långtifrån chansfattig match där både Engalage i BIK-målet och Moras Christian Engstrand storspelade mellan stolparna. Matt Bailey satte sista pucken i tom kasse.

LÄS MER (PLUS): Brännmyr och Simm: "BIK borde ha grisat mer – Mora vann psykologiska spelet"

Annons

Annons

Moraklacken firar seger i första hockeyallsvenska finalen i Nobelhallen.

Bild: Jonas Brännmyr

Hockeyallsvenska finalen i bäst av fem matcher

5 mars: BIK Karlskoga–Mora 1–3.

7 mars: Mora–BIK Karlskoga.

9 mars: Mora–BIK Karlskoga.

11 mars: BIK Karlskoga–Mora om så krävs.

13 mars: Mora–BIK Karlskoga om så krävs.

Det var gott om heta känslor på isen mellan BIK Karlskoga och Mora, och det kan bli en grinig finalserie. Här är det BIK:s lagkapten Daniel Wessner som gruffar med Moras matchhjälte Kevin Goumas.

Bild: Jonas Brännmyr


Jonas Brännmyr

019-15 50 65
jonas.brannmyr@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan