Annons

Annons

Annons

Örebro

Frihet och lekfullhet är ledorden för Lennart Ericsson som ställer ut i Örebro i mars

På lördag är det vernissage för Lennart Ericssons utställning Köpenhamnsviten och abstrakt måleri på Exposé konstgalleri i Örebro.

Frihet och lekfullhet, det är de två orden som Lennart Ericsson själv använder sig för att beskriva sin konst.

Bild: Lennart Ericsson

Till och med den 29 mars ställer Lennart Ericsson ut sin konst bestående av stora abstrakta målningar där färgen applicerats flödigt och i flera lager.

Annons

"Målningarna smyckar och utmanar", skriver Exposé konstgalleri om Ericssons konstverk. Själv berättar han att det är både färgmålningar och svartvita verk, både abstrakt och fritt måleri.

Annons

– Det här nu är eget ateljémåleri. Jag har egentligen inget att säga, det är vad som fyller mig och intresserar mig. I bästa fall kan det intressera någon annan också, säger Lennart Ericsson om utställningen.

Utställningen är uppkallad efter en serie målningar som Lennart Ericsson gjorde våren 2014 när hans måleri hade gått lite i stå, som han själv beskriver det.

– Då var det befriande att möta Asger Jorns måleri igen, och det går inte att undvika i Köpenhamn. Men det ingår även måleri ur min svartvita mönsterserie varvid jag fyller en hel vägg, säger Ericsson.


Sofia Gustafsson

sofia.gustafsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan