Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Förvaltningsrätten dömer SHL för avtal med spelbolag – kan överklaga: "Kommer granska domen"

Den gångna säsongen har det utländska spelföretaget Nordicbet varit huvudsponsor för SHL. Nu har det visat sig att avtalet bryter mot lotterilagen – och SHL kommer därmed att krävas på ett vite på 250 000 kronor.

Mitt under stundande slutspel och vad som borde vara en hockeyfest kommer tråkiga nyheter för Svenska Hockeyligan.

Den kritik som riktades mot ligan från Riksidrottsförbundet förra sommaren och som sedermera anmäldes av Lotteriinspektionen har nämligen fått genomslag efter att förvaltningsrätten i Linköping gett myndigheten rätt.

Bakgrunden kring anmälan är att det utländska spelbolaget Nordicbet varit SHL:s huvudsponsor sedan fjolårssommaren och spelbolagets klickbara länkar på SHL:s webbsida varit att betrakta som reklam och därmed stridit mot främjandeförbundet i lotterlagen.

Annons

Annons

Lotteriinspektionen yrkade först på ett vite på tre miljoner kronor, men det sänktes i förvaltningsrätten till 250 000 kronor.

SHL har ännu inte beslutat om man ska överklaga domen eller inte.

– Vi håller på att granska domen och vad jag förstår har vi tre veckor på oss att bestämma om vi ska överklaga, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren till Dagens Nyheter.

Nordicbet har även ett framträdande reklamuttrymme i ligans arenor där spelbolagets logotyp syns på sargen samt på isen. Domen som förvaltningsrätten gjort gäller endast länkarna på webbsidan, men Lotteriinspektionen utesluter inte att gå vidare även med arenareklamen eller att överklaga gällande vitesbeloppet.

– Den här domen gäller endast länkarna på SHL:s webbsida. Våra jurister kommer nu att granska domen och sedan avgöra hur vi ska gå vidare, säger My Hamrén, pressansvarig på Lotteriinspektionen, till DN.


Martin Löf Nyqvist

martin.lofnyqvist@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan