Annons

Annons

Annons

Annons

Laxå

Socialdemokraterna vill återstarta årskurs 6 i Finnerödja skola

För en dryg vecka sedan lämnade Moderaterna in en motion om att återstarta klass 6 i Finnerödja skola. Nu har Socialdemokraterna gjort samma sak.

Moderaternas motion kom till efter ett möte med föräldrar till sjätteklassare i Finnerödja, som uttryckte sin oro inför flytten till Laxå.

Socialdemokraterna har en annan utgångspunkt för sin motion. De hänvisar till kommunens goda resultat, som till skillnad från tidigare, förbättrar förutsättningarna för att ha verksamhet på mellanstadiet (år 4-6) i Finnerödja.

Annons

"Vi har fått fler invånare och därmed mer skatteintäkter som vi kan fördela till våra verksamheter", skriver de i motionen.

Annons

S hänvisar också till att regeringen har lagt ett lagförslag för organisation av grundskolan, som anpassar sig till den praxis som i huvudsak används i Sverige idag, och innebär att benämningarna låg-, mellan- och högstadium ska införas i skollagen.

I grundskolan och grundsärskolan delas de nio årskurserna in i lågstadium(årskurs1-3), mellanstadium(årskurs 4-6) och högstadium(årskurs 7-9). Lagändringarna föreslås träda i kraftden 1 juli 2018.

När Moderaterna lämnade in sin motion förra veckan förklarade kommunstyrelsens ordförande Bo Rudolfsson (KD) att frågan om att låta sexorna fortsätta i Finnerödja är helt öppen. Han hoppades då på ett definitivt beslut inom någon månad.


Katarina Hanslep

019-15 52 59
katarina.hanslep@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan