Annons

Annons

Annons

Annons

Nora

En halv miljon kronor satsas på kultur i Örebro län

Nära 500 000 kronor ska satsas på flera nya kulturprojekt i länet. Det beslutade Region Örebro län på torsdagen.

Invigning av Live at Heart festivalen på Hjalmar Bergman Teatern 2014. Arkivbild.

Bild: Filip Erlind

Annons

Fokusnämnden för kultur, bildning och ideell sektor har beslutat att pengarna ska satsas på fyra projekt. 150 000 kronor ska användas till arbetet med föreställningen Artikel 3. Bakom projektet står teatern Martin Mutter och RFSL. Tanken med föreställningen är bland annat att ge skolelever mer kunskap om HBTQ-frågor.

150 000 kronor går också till Bergslagsspelen 2017 som arrangeras för fjärde året i rad. Studiefrämjandet i Bergslagen vill med projektet få människor med olika typer av bakgrund och kultur att mötas.

Annons

Annons

Bergslagens kammarmusikförening får ett bidrag på 100 000 kronor. Pengarna ska användas till Nora kammarmusikfestival men också för att ge kurser till ett 40-tal barn vid länets kulturskolor.

Även Örebro filmförening kan räkna med ett tillskott i kassan efter beslutet från Region Örebro län. 90 000 kronor ska användas till att utveckla filmfestivalen Live at heart i Örebro.

"Genom kulturen utvecklar vi länet. Med de här fyra bidragen ökar vi kunskapen om HBTQ, vi stöttar unga filmare, ger barn och unga möjligheter att spela kammarmusik och utvecklar kulturen i Bergslagen. Det visar på både spännvidd och kraft i vad kultur kan vara och hur den kan stötta en god samhällsutveckling, säger Bengt Storbacka (S), ordförande i fokusnämnden för kultur, bildning och ideell sektor, i ett pressmeddelande.

Läs också:

Ny satsning på kulturfritids - här är Örebroskolorna som berörs

Pengaregn över kulturen i länet – 95 miljoner delas ut


Beatrice Emmerik

019-15 52 92
beatrice.emmerik@mittmedia.se

Till toppen av sidan