Annons

Annons

Annons

Ishockey

Örebrolånet stannar i Vita Hästen – har skrivit kontrakt: "En smart spelare"

Han hade svårt att knipa en ordinarie plats i Örebros A-lag, och lånades därför ut till Vita Hästen. Nu står det klart att Emil Eriksson blir kvar i Norrköpingsklubben. Men inte längre på lån.
– Vi är mycket nöjda med att Emil valt att fortsätta sin hockeykarriär i Vita Hästen, säger klubbens tränare Jonas Johnson.

Emil Eriksson.

Bild: Viktor Sjödin

Emil Eriksson har Kumla som moderklubb, men gick i ungdomsåren till Örebro. Efter en framgångsrik juniortid, där han bland annat var lagkapten i J20-laget hade dock Eriksson svårt att ta en plats i Örebros A-lag. Inför fjolårssäongen lånades han därför ut till Vita Hästen, som en del i samarbetsavtalet mellan klubbarna.

Annons

Annons

Nu står det klart att Eriksson kan kalla Norrköping och Vita Hästen för hemma ännu en tid. I dag meddelade klubben på sin webbplats att man skrivit kontrakt med den 21-årige forwarden över kommande säsong.

– Vi tycker att Emil tog stora kliv i sin debutsäsong i hockeyallsvenskan. Emil är en smart spelare med stor spelförståelse som tar stort ansvar ute på isen. Han kan spela i både boxplay och powerplay och vi är mycket nöjda med att Emil valt att fortsätta sin hockeykarriär i Vita Hästen, säger tränare Jonas Johnson till klubbens webbplats.

Eriksson gjorde den gångna säsongen sju poäng, varav fyra mål, på 51 matcher med Vita Hästen i hockeyallsvenskan.


Martin Löf Nyqvist

martin.lofnyqvist@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan