Annons

Annons

Annons

Annons

Laxå

S vill ha wifi på äldreboenden

I en motion till kommunfullmäktige föreslår Socialdemokraterna i Laxå kommun att tillgången till wifi ska bli bättre på kommunens äldreboenden, och att de boende ska få ett bättre tv-utbud.

Att de flesta idag använder sig av internet dagligen gäller även de äldre, tycker Socialdemokraterna i Laxå. Även de äldre är vana att kunna koppla upp sig mot nätet och kommer att vilja det även när de flyttar in i kommunala boenden. Det ger dem ökad möjlighet att hålla kontakt med sina vänner och bekanta, skypa med sina anhöriga, läsa tidningar och nyheter, se sina favorit-tvprogram och använda internetbank.

Annons

Annons

Med trådlöst internet på boendena ökar också möjligheten att inrätta så kallad välfärdsteknik eller övervakningsteknik, skriver Socialdemokraterna i sin motion. Det skulle kunna öka mervärdet för de äldre, menar partiet. Socialdemokraterna vill också se över tv-utbudet på boendena. Socialdemokraterna föreslår att en wifi-investering och en tv-utbudsöversikt skulle kunna finansieras av "välfärdsmiljonerna", alltså det extra ekonomiska tillskott på cirka 17 miljoner kronor som Laxå kommun fått.


Katarina Hanslep

019-15 52 59
katarina.hanslep@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan