Annons

Annons

Annons

Karlskoga Norra

Ica Maxi skyltade med levande kycklingar – backar efter kundernas kritik: "Vi vill inte vara stötande"

Klagomålen blev för många. Nu har påskkycklingarna fått flytta ut från Ica Maxi i Karlskoga.

(Arkivbild)

Bild: Isabelle Palo

Kunder har reagerat på att Ica Maxi i Karlskoga skyltat med levande kycklingar inför påsken. Det är affärens äggleverantör som lånat ut kycklingarna.

– Kycklingarna var en dag gamla när de kom till oss. Vi har haft dem utanför entrén på en avspärrad plats. De har haft en värmelampa, fått vatten och foder. Vi har hållit oss till alla lagar och regler, säger Stefan Blom, butikschef livs på Ica Maxi Karlskoga.

Annons

Annons

För fjärde året i rad skyltar butiken med levande kycklingar. Inslaget har varit väldigt uppskattat tidigare år, inte minst av barnen, menar Stefan Blom.

– Många får inte se levande djur så ofta.

Men i år har klagomålen strömmat in. Många har varit oroliga för hur kycklingarna mår i butiken och att de blir stressade av all liv och rörelse. Kycklingarna har hamnat på sociala medier och där har många som inte är kunder i butiken också framfört sitt missnöje.

På grund av klagomålen har butiken nu flyttat kycklingarna från de allmänna utrymmena till en lugnare miljö.

– De mår jättebra. Uppfödaren hälsar att de inte är stressade. De skulle aldrig utsätta sina djur för den risken, säger Stefan Blom.

Vad tycker du om att ni inte kunde ha kvar djuren?

– Vår butik är till för våra kunder. Om de inte tycker att det är trevligt så får vi göra så. Vi vill inte vara stötande.


Johanna Berglund

019-15 50 18
johanna.berglund@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan