Annons

Annons

Annons

Fotboll

Ishizakis frisparksmål sänkte ÖSK – tredje raka förlusten: "Behöver få lite liv i det"

ÖSK fortsätter ha det tungt i allsvenskan. Mot AIK blev det ny förlust sedan Stefan Ishizaki gjort matchens enda mål på en vacker frispark i första halvlek.

Det blev en högintensiv matchinledning där Oscar Jansson tidigt tvingades till en kanonräddning när Stipe Vrdoljak blev helt ensam med ÖSK-målvakten.

I anfallet efter var det AIK-målvakten Oscar Linnérs tur att svara för fint ingripande, dubbla sådana dessutom. Detta sedan Sebastian Ringa avslutat med ett tungt distansskott. Linnér klarade, men släppte retur rakt ut som Filip Rogic hann först på. Men ÖSK-mittfältarens avslut från nära håll klistrades av Linnér.

I den åttonde minuten tvingades Ferhad Ayaz kliva av med känningar i baksida lår. In kom i stället Michael Omoh som var pigg och låg bakom mycket av ÖSK:s offensiv. Men några mål lyckades laget inte göra.

Det gjorde däremot AIK när Stefan Ishizaki alldeles utanför straffområdet mycket vackert placerade in 1–0 till hemmalaget som hade bud på mer efter det. Bland annat när Eero Markkanen höll sig framme på ett inlägg men nickade över från nära håll.

Annons

Annons

ÖSK inledde den andra halvleken piggt och hotade AIK flera gånger om. Men väl i straffområdet tog det stopp. Och allt eftersom kunde AIK sticka upp i kontringar som mycket väl kunde resulterat i 2–0.

I slutet skickade ÖSK upp det mesta man hade och det höll på att resultera i en kvittering på stopptid sedan Oscar Linnér var ute och flaxade varpå Martin Lorentzson avslutade i andravågen. Men då hann Denni Avdic ner och räddade på mållinjen.

– Jag tyckte den var inne, skojade ÖSK-tränaren Alexander Axén i Cmores tv-intervju direkt efter matchen:

– Nej, den var inte inne, men för fan, det var ett bra läge alltså. Det var rätt utfört men tyvärr fel resultat.

Och i stället stannade det vid 1–0 för AIK. Ny förlust, den tredje raka för ÖSK och den femte i följd utan seger.

– VI åkte till en väldigt svår bortamatch och gjorde det väldigt bra, skulle jag vilja säga. Jag gillar inställningen och jobbet som grabbarna gjorde i dag. Sedan har vi tyvärr inte kvaliteten just nu för att göra mål på de lägen vi skapar, men det finns inget annat än hårt jobb, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén till Cmore och fortsätter:

– Gör vi det vi ska och verkligen jobbar med de sakerna så är vi väldigt svåra att slå, så kan man säga, men vi behöver så klart få lite liv i det här.

Härnäst väntar hemmamatch mot Sundsvall för ÖSK:s del, på onsdag. Ett av endast fyra lag Örebro nu har bakom sig i tabellen.

Annons

– Det finns inga lätta matcher. Sundsvall var här (på Friends arena, mot AIK) och spelade 0–0 alldeles nyss, så varför skulle de vara dåliga?, frågar Axén retoriskt.

Annons

FÖR PLUSKUNDER: Så var matchen – läs direktrapporteringen i efterhand!


David Hellsing

019-15 50 62
david.hellsing@mittmedia.se


Jonas Brännmyr

019-15 50 65
jonas.brannmyr@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan