Annons

Annons

Annons

Ishockey

SSK värvar norsk landslagsman från seriekonkurrenten BIK: "Ta ytterligare kliv"

Thomas Valkvae Olsen gjorde 28 poäng på 49 matcher för BIK Karlskoga förra säsongen.
Nu är han klar för spel i Södertälje SK.
– Thomas är en spelare som ska vara involverad i målproduktionen, säger Mats Waltin i ett pressmeddelande.

Thomas Valkvae Olsen (93) lämnar BIK Karlskoga för spel i Södertälje SK.

Bild: Eric Fiedler

Efter fem säsonger i moderklubben Frisk Askers A-lag anslöt den nu 24-årige forwarden Thomas Valkvae Olsen till BIK Karlskoga inför förra säsongen.

Där blev det direkt en succésäsong målmässigt då den norske ytterforwarden noterades för 17 mål och elva assist på 49 matcher i grundserien. I SHL-kvalet fick han däremot lämna nio matcher utan poäng.

Annons

Annons

Något nytt kontrakt med BIK blev det inte och men nu står det klart att det blir en fortsättning i Hockeyallsvenskan för den norske landslagsmannen.

Under torsdagen presenterades han av Södertälje SK som efter att han skrivit på ett kontrakt över den kommande säsongen.

– Thomas är en spelare som ska vara involverad i målproduktionen och vi både hoppas och tror att han kommer tillföra mycket för oss, säger Mats Waltin i ett pressmeddelande.

SSK blir därmed norskens andra klubb utanför Norges gränser, och den tredje totalt i hans karriär.

– I fjol var mitt första år i hockeyallsvenskan och det tog ett par matcher innan jag kom in i spelet men sen rullade det på bra och nu vet jag vad jag har framför mig. Det blev också en del mål från min sida men det är rätt oviktigt vem som gör dem, det viktigaste för laget är att vinna matcher, säger han.


Alexander Nilsson

063-16 16 15
alexander.nilsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan