Annons

Annons

Annons

Annons

Ridsport

Loviseholm Sporthästklubb utslagna i semifinalen

Loviseholm Sporthästklubb var bara ett fel ifrån att få rida den andra omgången i semifinalen av elitallsvenskan. Istället blev fjolårets SM-fyra utslagna redan i den första omgången.

Linn Hörnvall/Gazelle MF blev stoppade av domaren när de skulle rida upp mot det sista hindret då det hade blåst omkull. De gick i mål på fem fel.

Bild: Therese Nilsson

Annons

Tolv lag kom till start i semifinalen på den stora gräsbanan framför slottet i Strömsholm. Loviseholm Sporthästklubb kom till semifinalen med två segrar och en andra placering i grundserien.

I semifinalen ställde de upp med Klara Förnberg/Mohikan R, Linn Hörnvall/Gazelle MF, Elin Broman/Campari och Arnold Assarsson/Digital VT.

Efter den första omgången gick tio lag vidare till den andra omgången av semifinalen. Loviseholm red in på plats elva, bara ett fel mer än Värnamobygdens ridklubb som tog den sista platsen i semifinalens andra omgång.

Annons

Annons

Ifjol blev Loviseholm fyra i SM-finalen. 2015 tog de SM-silver och året innan det stod de överst på prispallen. Men i år fick de alltså lämna elitallsvenskan i samband med semifinalen.

Fakta: Här är lagen som får rida SM-finalen i Falsterbo

Åby Ridklubb

Strömsholms Ridsportförening

Varbergs Ridklubb

Dagtorpsortens Ryttarförening

Österlens Ridklubb

Skyrup Country Club Ryttarförening

Värnamobygdens Ryttarförening

Föreningen Runsten Equestrians


Therese Nilsson

0650-355 85
therese.nilsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan