Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Skjutförbud för polisen på övningsbanor – Skyddsombudet: "Farligt gift läckte ut"

Giftiga ämnen har hittats på polisens inomhusskjutbana i Stockholm. Nu stoppas även Örebropoliserna från att skjuta på länets tre övningsbanor.

Bild: Kallestad

Annons

– Det upptäcktes giftiga ämnen på skjutbanan Kronoberg i Stockholm. Nu har ett skyddsstopp införts över hela landet, säger Anneli Alaby som är huvudskyddsombud för polisområde Örebro.

Polisen har påbörjat ett arbete med att undersöka ventilationen vid landets samtliga inomhusskjutbanor för att se att de klarar de krav som fanns när de byggdes. Myndigheten kommer sedan att genomföra kontrollmätningar vid de skjutbanor där det kan misstänkas finnas problem.

Annons

Annons

– Det är oklart vad som orsakat utsläppet av de giftiga ämnena. Arbetsgivare ska se till att ingen person beträder skjutbanorna fram tills dess att kontrollerna genomförts.

Det finns tre inomhusskjutbanor i länet som berörs av skyddsstoppet. Skjutbanorna ligger i Örebro, Lindesberg och i Karlskoga.

Mätning av luftkvaliteten på skjutbanan i Stockholm den 20 april visade kraftigt förhöjda nivåer av bland annat svavelväte.


Stefan Hazianastasiou

019-15 50 57
stefan.hazianastasiou@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan