Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Fler flyr landet för sol och värme – hit reser örebroarna helst

För att säkra sol och värme väljer allt fler att resa till varmare länder på semestern. En kall vår kan ligga bakom att bokningarna av charterresor i år har ökat jämfört med i fjol tror Ticket i Örebro.

Bild: Arkivbild: TT-Bild

Annons

"Örebroarna har ett stort sug efter utlandsresor under sommarsemestern. Vårens ostadiga väder gör att många vill säkra upp med några veckor i värmen", säger Pia Hayes, säljchef Ticket Örebro, i ett pressmeddelande.

Enligt Tickets statistik är klassikerna vid medelhavet, Grekland och Spanien, de mest populära resmålen. Bokningarna av resor med bolaget har ökat med sex procent jämfört med året innan. Grekland är med god marginal mest populärt för länets resenärer. En bubblare i år är också Portugal dit bokningarna har ökat med 43 procent jämfört med förra året.

Annons

Annons

Enligt Ticket har resorna gått åt ovanligt tidigt i år.

"Lite extra flexibilitet är bra om man är sent utmed sin bokning, till exempel när det gäller resmål, avresedag och budget. Vi hjälper också örebroarna att hitta resor med reguljärflyg och hotell nu när chartern börjar bli fullbokad", säger Pia Hayes, i pressmeddelandet.

Redan nu släpps också charterresor för nästa sommar. Från Örebro flygplats kommer det fortsätta att gå direktflyg till Mallorca, Kreta, Rhodos, Kroatien och Cypern, som enligt Ving är de mest populära resmålen för deras resenärer.

Enligt Ving är valet av boende på resan allt viktigare för många precis som möjligheten att kunna åka från sin lokala flygplats.

"Allt fler av våra resenärer väljer något av våra hotellkoncept som är unika för Ving och som särskiljer oss från våra konkurrenter. Det är också de hotellen som bokas allra tidigast eftersom man vill försäkra sig om att få precis den semester man önskar", säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving i ett pressmeddelande.

Bild: Arkivbild: TT

Hit reser örebroarna i sommar:

1. Grekland

2. Spanien

Annons

3. USA

4. Kroatien

5. Cypern

6. Italien

7. Turkiet

8. Storbritannien

9. Frankrike

10. Portugal

Källa: Ticket, bokningar i Örebro med avresa maj-oktober.


Ida Svensson

019-15 50 00
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy