Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fjugesta

Årets Lillmarknad i Fjugesta ställs in

På fredag 30 juni skulle Fjugesta IF ha arrangerat sin traditionella Lillmarknad. Men klubben saknar kraften att genomföra folkfesten och ställer nu in den.

Lillmarknaden i Fjugesta har arrangerats i över 40 år år och brukar vara ett uppskattat jippo i slutet på juni. Men årets marknad ställs in, arrangören Fjugesta IF får inte ihop folk som kan driva den.

Bild: Arkivfoto

Annons

Ted Isudde är ordförande i Fjugesta IF. Det är med stor besvikelse han tvingas meddela att ortens populära Lillmarknad inte kan genomföras denna sommar. Inte heller danskvällen som brukar tillhöra evenemanget blir av.

-Vi har inte lyckats få ihop det engagemang som krävs för att få ihop det. Ingen kände att de orkade ta tag i arrangemanget, säger Ted Isudde.

Annons

Anledningen till att beskedet lämnas "i elfte timmen" är att styrelsen försökt att hitta alternativa lösningar. Men det har inte gått. Därför måste de nu lämna återbud till alla knallar, och berätta för allmänheten att det blir ingen marknad.

-Det är beklagligt. Vi i Fjugesta IF har drivit den här marknaden sen 42 år tillbaka, och den är så klart en omtyckt tradition. Vi hoppas hitta en lösning så vi kan komma igen nästa år.

Ansvaret för Lillmarknaden har alltid legat på huvudstyrelsen i Fjugesta IF. HIstoriskt har det funnits några personer som hållit i trådarna och fördelat uppgifterna, ett maskineri som betraktats som "självklart".

Annons

På samma sätt har dansen som följer marknaden alltid ordnats av en annan sektion i klubben. Men även där har hörnpelare också försvunnit.

-Många tar för givet att engagemanget alltid ska finnas där, det är så med många saker i samhället. Men ibland kommer man till en gräns när situationer förändras.

Inför nästa år hoppas Ted Isudde på att nya krafter dyker upp. Idealet vore att få till en grupp som kunde ägna sig åt just marknaden, som inte är upplåsta i annat klubbarbete, menar han. Fjugesta IF vill fortsätta driva arrangemanget i klubbens regi, men de behöver hjälp.

-Vi är öppna för förslag och insatser från folk i bygden. Det är jättevälkommet! Man behöver inte vara engagerad i idrott för att hjälpa till med en marknad.

För Fjugesta IF är marknaden en inkomstkälla. Den är viktig för att klubben ska kunna fortsätta samla barn och unga till träning och samvaro. Så Ted Isudde hoppas att den inställda marknaden blir en varningsklocka som leder till nytt engagemang.

Annons

Som regel infaller Lillmarknaden fredagen efter midsommar. Ett par gånger har de provat att flytta evenemanget till lördag. Men det verkar som fredag är den bästa dagen. Fjugesta får nu ta sikte på 2018.


Barbro Isaksson

019-15 54 12
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy