Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro län

Polisen vill återrekrytera före detta poliser: ”Vi behöver bli fler”

I en nationell satsning efterlyses poliser för återanställning. En satsning som, enligt Polisförbundet i Bergslagen, borde kommit tidigare, rapporterar P4 Örebro.

Text: 

Under torsdagen gick polisen ut med en efterlysning som ett led i en nationell satsning för att locka tillbaka poliser som slutat.

Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

”Att poliser slutat sedan omorganisationen 2015 är väl känt. Det är till dem vi nu riktar oss för att kunna öka vår förmåga i regionerna”, säger Carina Persson, regionpolischef i polisregion Syd, på polisen.se.

Annons

Annons

Omfattningen av resursförstärkningen är i nuläget oklar, det beror på hur många ansökningar polisen får in och hur väl de sökandes önskemål motsvarar polisens behov.

”Vi behöver bli fler poliser, särskilt i lokalpolisområdena där vi arbetar närmast medborgarna. Därför känns det bra att vi nu går ut och ser hur stort intresset är för att komma tillbaka till oss. Samtidigt är det viktigt att vi aktivt arbetar med att behålla de medarbetare vi har idag”, säger Carina Persson.

I en intervju i P4 Örebro under lördagen är Polisförbundet i Bergslagen positiv till satsningen.

– Det har varit ett yrkande hos oss ganska länge att man på ett seriöst sätt ska få tillbaka de här kollegorna som har lämnat yrket för någonting annat. Men det kanske skulle skett tidigare, säger Lars-Erik Karlsson på Polisförbundet i Bergslagen, till P4 Örebro.


Evelina Åström

019-15 50 16
evelina.astrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan