Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Lämnade Örebro Hockey – Nicklas Grossmann klar för hockeyallsvenska klubben

Många har hoppats – nu är det slutligen klart.
Nicklas Grossmann är tillbaka i SSK-tröjan.
Backen presenterades på lagets ispremiär på onsdagskvällen.

Nicklas Grossmann är tillbaka i SSK.

Bild: Oliver Åbonde

Namnet som många SSK-supportrar har suktat efter en lång tid är slutligen klart för klubben. När den traditionella ispremiären firades i Scaniarinken på onsdagskvällen presenterades Nicklas Grossmann som SSK:s senaste nyförvärv till säsongen 2017/18, inför en jublande publik.

Annons

Annons

32-åringen spelade senast i SSK säsongen 2012/13, under NHL-lockouten, men då blev det endast fyra matcher med klubben i Hockeyallsvenskan. Han lämnade klubben på riktigt 2005, då han flyttade över Atlanten till den nordamerikanska ishockeyn, där han kom att bli kvar i mer än ett decennium.

För pluskunder, 18.50: Sporten sänder live från Scaniarinken och SSK:s ispremiär

Där blev det 592 NHL-matcher i Dallas, Philadelphia, Arizona och Calgary, innan han förra vintern återvände till svensk hockey. Redan då uteslöt han inte en återkomst till SSK till en början, men den nya klubbadressen blev Örebro där han spelade 28 matcher förra säsongen.

Men nu återvänder alltså Grossmann, som bor i Trosa, till Södertälje och SSK. Där blir han den sjätte backen under kontrakt inför den kommande säsongen, och man har dessutom Sebastian Owuya på tryout.

TV: Sporten sände live från Scaniarinken när Grossmann presenterades – se sändningen här

Inbäddat innehåll


Oliver Åbonde

oliver.abonde@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan