Annons

Annons

Annons

Örebro

Många kommentarer efter artikel om datorer i kundvagnarna: "Förbjud alla leksaker utom kottar och pinnar"

Många läsare har kommenterat NA:s artikel om att Ica Maxi i Örebro utrustat vissa kundvagnar med datorer för att barnen ska kunna spela spel eller titta på barnprogram under tiden när föräldrarna handlar.

Bild: NA

Här är några av kommentarerna på NA:s Facebooksida.

”Är det inte rimligare att barnet (om det ska följa med till affären) får lära sig hur det går till att handla, dvs. att man inte springer runt, skriker och lever rövare. Öva istället på att hämta rätt varor, köra kundvagnen, stå i kassakö, betala, packa påsar osv”

”Kan inte annat än garva. Måste barnen roas med skärmar hela tiden? Låt dem springa runt istället, hjälpa till att fylla kundvagnen och slippa dataskärmen för en liten stund”

Annons

Annons

”Smart drag från affären. Jag tror det kan öka antalkunder oavsett ålder. Jag skulle oxå upskatta om det gick och ladda upp inköpslistan från mobilen. Själv tror jag att de kommer finnas på alla kundvagnar och korgar i framtiden”

” Usch och fy! Detta måste förbjudas, liksom leksaker (med undantag för kottar och pinnar), tv, hel- och halvfabrikat (föräldrar som inte odlar/föder upp/slaktar och lagar sin mat från grunden, givetvis då tillsammans med sina barn, bör inte få ha barn, all form av socker (gäller även frukt), kläder (gjorda av andra barn och vuxna som jobbar dygnet runt för en sketen peng, samt alla gifter det innehåller, man får istället ta vara på päls och hudar från dom egenuppfödda djuren man precis har slaktat och ätit i sin lilla 3:a i Tybble) Och för alla vuxna behöver förbud införas mot bilar (även el-bilar då framställandet av batterierna är skadligt för miljön), alkohol, nikotin/tobak, mobiltelefoner, dagstidning mm! Allt handlar väl ändå om måttlighet, eller???

Annons

”Finns för dom som vill, tycker man inte det behövs så ta en vanlig vagn, vad är problemet??”

Annons

Har mina barn haft en dag full med aktiviteter och vi behöver handla det sista vi gör så kan jag välja att ge dom lite skärmtid i affären och då skippa att sätta på tv:n hemma den kvällen.

Tyck gärna till i NA:s omröstning!

Inbäddat innehåll

För Plus-kunder och prenumeranter:

Krönika: "Det som får mig att baxna, är att det är en helt befängd tanke - att ha barn är ju motsatsen till precis allt det där"

Barnvänlig dator i kundvagnen ska ge föräldrar lugn i butiken: "Åsikterna är väldigt delade"

Barnpsykologen om nya kundvagnen: "Behöver inte vara ett problem"

Patrik Persson på Ica Maxi är nöjd med hur den nya produkten utvecklats.

Bild: Marcus Titus


www.na.se

019-15 50 55
redaktion@na.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan