Annons

Annons

Annons

Örebro

Fahlin bakom världstourseger i Norge: "Satte mig i en perfekt position"

Emilia Fahlins superform håller i sig.
Efter toppresultaten på EM och i Vårgårda GP låg Örebrocyklisten på fredagen bakom teamkompisen Jolien D'hoores etappseger i Tour of Norway.
"Så kul att kunna vara med där uppe och hjälpa till i slutet", skriver Fahlin på Twitter.

Emilia Fahlin, längst fram i den röda ringen, hjälper Jolien D'hoore, precis bakom, till täten med knappa kilometern kvar av fredagens 115 kilometer långa etapp i Tour of Norway.

Bild: Faksimil: Internationella cykelförbundet

Efter en jobbig säsongsinledning med sjukdomsbekymmer är Emilia Fahlin, 28, tillbaka i superformen som tog henne till fjolårets toppresultat då hon bland annat tog Sveriges första och hittills enda seger på damernas världstour och hjälpte Emma Johansson till OS-silver.

Annons

Senaste två veckorna har Örebrocyklisten både varit tia på EM och åtta på världstourtävlingen Vårgårda GP, och på fredagen följde hon upp med att hjälpa sin belgiska teamkompis Jolien D'hoore till seger på den första etappen av världstourloppet Tour of Norway.

Fahlin, som i år är tillbaka i världens kanske bästa stall Wiggle-High5, hjälpte fram D'hoore till täten med en knapp kilometer kvar, och släppte sedan fram den belgiska spurtkanon som i motlutet in mot mållinjen lyckades hålla Gracie Elvin och Christine Majerus just bakom sig. Efteråt hyllade D'hoore sin teamkompis.

Annons

"Sista varvet var ganska farligt (den 115 kilometer långa etappen avslutades med tre varv inne i centrala Mysen), och man var tvungen att ligga framme i täten hela tiden. Tillsammans med teamet lyckades jag göra det. Som tur var hade jag hela tiden en bra position i klungan, och min lagkompis Emilia Fahlin – min svenska lagkompis – satte mig i en perfekt position in i sista kurvan, det var fantastiskt bra", säger D'hoore i ett pressmeddelande och fortsätter: "Det här var den etappen jag verkligen ville vinna. Vi var där framme hela tiden, och lagkompisarna såg till att ta mig till täten, och det var på det sättet vi lyckades vinna."

"Så häftigt att det fungerade i dag och att vår spurtare Jolie D'hoore tog segern åt Wiggle-High5, och så kul att kunna vara med där uppe och hjälpa till i slutet", skriver Fahlin på Twitter.

För segern fick D'hoore tio bonussekunder som gjorde att hon går upp i totalledning i etapploppet som inleddes med en kort tempoprolog i torsdags. Tolvfaldiga världsmästaren Marianne Vos, Nederländerna, är tvåa, två sekunder bakom.

Annons

Fahlin rullade, efter utfört spurtuppdrag, i mål som 32:a på etappen och ligger på 29:e plats i sammandraget. Touren avslutas med två etapper under helgen: Med mål i Fredrikstad på lördagen och i Halden på söndagen.


Jonas Brännmyr

019-15 50 65
jonas.brannmyr@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan