Annons

Annons

Annons

Örebro

Några av Sveriges främsta musiker och barnopera – nu drar Örebro kammarmusikförening igång höstsäsongen

Först ut på Örebro kammarmusikförenings höstprogram är Wirénkvartetten bestående av musiker från Svenska kammarorkestern. Men det är programmets nya inslag, med barnkonserter, som gör föreningen extra nöjd med kommande säsong.

”Bland hjältedåd och kärlekskval” av gruppen Operakul.

Bild: Pressbild

På söndag drar Örebro kammarmusikförening igång säsongen 2017/2018 när Wirénkvartetten och hornisterna Terese Larsson och Göran Hülphers håller konsert i Betlehemskyrkan på Öster.

Annons

Wirénkvartetten består av en grupp musiker som alla sedan flera år tillbaks spelar i Svenska kammarorkestern; Roger Olsson, Hans Elvkull, Linn Elvkull och Hanna Thorell.

Annons

"Terese Larsson och Göran Hülphers är Svenska kammarorkesterns egna valthornister, och det blir roligt att höra dem i en mer solistisk roll än vanligt", skriver Örebro kammarmusikförening i ett pressmeddelande.

På programmet står en kvintett för valthorn och stråkkvartett av Mozart, en spännande stråkkvartett av James MacMillan som heter ”Why is this night different?” och den praktfulla hornsextetten av Beethoven.

I övrigt har kammarmusikföreningen bokat in en spännande säsong. I början av oktober bjuds det barnkonsert när Sexton strängar, en grupp bestående av klassiskt utbildade musiker som turnerar Sverige runt med musikaliska äventyr för barn, sätter upp konserten "Tjena känslor".

Den 19 november hålls den årliga konserten tillsammans med studenter vid kammarmusikprogrammet på Musikhögskolan Örebro universitet.

2018 börjar med ”Wienerkonsert” med Johan Anderssons kvartett. Därefter gästas kammarmusikföreningen av Sveriges främsta inom sina instrument – Örebroaren Christian Svarfvar på violin och pianisten Henrik Måwe. De två sätter upp en konsert med enbart kvinnliga tonsättare; Alice Tegnér, Elfrida Andrée, Amanda Maier-Röntgen och Örebroaren Valborg Aulin.

Och den 8:e april arrangeras ännu en konsert för barn, ”Bland hjältedåd och kärlekskval” av gruppen Operakul som spelar musik ur operor av Gluck, Mozart, Verdi och Puccini.

Annons

Annons

– Vi är mycket stolta över vårt program den här säsongen, speciellt för att vi utökat vårt konsertutbud med två stycken barnkonserter för åldrarna 4-9 år, säger Linn Elvkull från kammarmusikföreningen.


Sofia Gustafsson

sofia.gustafsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan