Annons

Annons

Annons

Örebro län

Här är hyllade Örebrobandet tillbaka – med tidigare Idolvinnaren

På fredag släpps Smash into pieces nya singel "Boomerang". Med på singeln medverkar också tidigare Idol-vinnaren Jay Smith, som öppet berättat om sitt drogmissbruk.
– Smash into pieces och Jay Smith är av samma sort. En sort som aldrig ger upp, skriver bandet i ett uttalande.

Inbäddat innehåll

"Boomerang" är bandets första singel sedan albumsläppet "Rise and shine" tidigare i år. Och singeln är Jay Smiths första sedan singeln "Out of life" 2016. Och den släpps i 40(!) länder på fredag.

Annons

Smith slog igenom stort när han vann Idol 2010. Men tiden hans liv har inte bara kantats utav segrar. Tvärtom.

Annons

I en öppenhjärtlig intervju med Nyheter24, gjord 2013, berättar Smith om hur hans liv drastiskt förändrades när både hans bror och pappa dog när han själv endast var 21 år gammal – och hur hans efterföljande drogberoende var nära att orsaka hans egen död.

– När jag hamnade på sjukhuset berättade de för mamma att om jag hade mellan fem till tio timmar kvar att leva. Utan mamma hade jag antagligen inte suttit här idag. Det är mycket på grund av henne som jag försöker att hålla mig på banan, säger han i intervjun.

Trots motgångarna. Nu är både Smith och som Smash into pieces, som blev utsedda till årets nykomling 2012 av radiokanalen Bandit rock, tillbaka.

– Smash into pieces och Jay Smith är av samma sort. En sort som aldrig ger upp och som alltid kommer tillbaka till en till rond. Det ska bli en stor ära att få gå nästa rond med Jay, säger bandet i ett uttalande.

– Jag träffade grabbarna för fyra år sedan genom min manager. Eftersom vi är under samma skivbolag hamnade vi väldigt ofta på samma gig. VI blev vänner och jag är glad att vi äntligen fick göra något ihop. Det är en grym låt och jag är stolt över att få vara en del av den, säger Jay Smith.

Smash into pieces;Viktor Vidlund, Chris Adam Hedman Sörbye, Per Bergquist, Benjamin Jennebo – och The Apocolypse DJ i bakgrunden.

Bild: Johan Carlén

Annons

Annons

Jay Smith, strax efter att han kammat hem segern i Idol.

Bild: MIKAEL ANDERSSON / TT


Eric Fiedler

019-15 50 64
eric.fiedler@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan