Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Tor Immo matchhjälte för nykomlingarna när BIK föll på straffar

Troja/Ljungby gick ifrån till en tvåmålsledning i matchen – då kom Karlskoga tillbaka och tog matchen till straffar. Där drog bortalaget det längsta strået och avgjorde på straffar.

Tor Immo avgjorde i Trojas favör i straffläggningen.

Bild: Daniel Nestor/Bildbyrån

Annons

BIK Karlskoga har ett tungt facit bakom sig med fem raka förluster och en jumboplats i tabellen. För kvällen stod IF Troja/Ljungby för motståndet, som besegrade Västervik i förra omgången. Inför matchen låg bortalaget på en tolfte plats i tabellen.

Två lag med ett stort behov av poäng och det var upplagt för en krigarmatch i Nobelhallen med mycket känslor.

Matchen började i ett ganska högt tempo. Efter bara någon minut spelad fick Troja/Ljungby ett power play som Karlskoga tämligen enkelt försvarade sig mot.

Men Troja/Ljungby fortsatte att ha spelövertaget och efter drygt sju minuter kom utdelningen. Mattias Åkesson stod placerad till vänster om Shane Owen och slog ett diagonalpass till Jonathan Johnsson som direktsköt in 1–0 för Troja/Ljungby.

Annons

Karlskoga försökte komma tillbaka i matchen och också hade möjligheten genom ett power play. Väl där hade hemmalaget svårt att få till något rejält power play-spel och istället var det bortalaget som utökade ledningen. David Rundqvist trampade in i offensiv zon, hittade till Tor Immo, som på ett liknande sätt som Troja/Ljungbys första mål, direktsköt i 2–0.

Annons

Karlskoga hade det genomgående svårt att skapa farliga chanser i den första perioden och Robin Johansson i Troja/Ljungbys målbur hade en tämligen lugn första period.

En väl genomförd inledningsperiod av gästerna som gick in i mittenperioden med tvåmålsledning.

I den andra perioden spelade Karlskoga bättre. Troja/Ljungby hade förvisso mycket puck och visade på ett fint passningsspel, men Karlskoga spelade mer desperat och fick in betydligt fler puckar mot Robin Johansson i kassen. Bland annat Henrik Rommel och Simon Matsson jobbade på bra i offensiv zon.

Efter ungefär halva den andra perioden spelad väckte Karlskoga liv i matchen. Carl Berglund snodde åt sig pucken i det högra hörnet i offensiv zon, lade sedan in pucken mot mål från en snäv vinkel. Robin Johansson, som inte var på alerten i det ögonblicket, släpper igenom pucken och ställningen var 1–2 i Nobelhallen.

Efter reduceringsmålet skapades det bra chanser åt båda hållen. Jesper Thörnberg i Troja/Ljungby var bland annat nära att utöka ledningen efter att han fått en öppnande passning på högerkanten. I slutet av period två fick Karlskoga chansen i numerärt överläge och var mycket nära på att kvittera. Robin Johansson stod dock i vägen och Troja/Ljungby var fortsatt i ledningen med 2–1 när det var en period kvar.

I slutperioden hade Karlskoga mycket puck. Troja/Ljungby backade hem och såg ut att försöka bevaka ledningen. Matchen var stundtals stängd men efter drygt sju minuter växlade Karlskoga upp tempot och skapade flera heta chanser. Fredrik Höggren var mycket nära på att styra in pucken efter ett skott från Mikael Eriksson.

Annons

Annons

Kvitteringen kom också efter flera chanser utan utdelning. Gustaf Thorell styrde in ett backskott från David Suvanto och ställningen var 2–2.

Trots ett fyraminuters numerärt överläge för Karlskoga, som kom när Mattias Åkesson utvisades för en hög klubba på Axel Lindström, blev det inga fler mål under fulltid. Övertid väntade i matchen sedan Karlskoga forcerat mot Robin Johansson i målet.

Övertiden blev mållös trots många kvalificerade chanser för båda lagen.

I straffavgörandet hade båda lagen svårt att överlista målvakterna. Den enda som lyckades göra det var Tor Immo som avgjorde matchen på den fjärde straffen. Det var det enda straffmål som gjordes.

Missa inte: Hockeypuls byter skepnad – startar ligasatsning på SHL, SDHL och allsvenskan

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i App Store

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i Google Play

Missa inte: Hockeypuls nya sajt – nyheter från SHL, SDHL och allsvenskan

Annons

Gilla Hockeypuls på Facebook

Följ Hockeypuls på Twitter

Annons

Adam Johansson: "Titta här alla hockeyälskare – nu börjar Hockeypuls nya resa"

Hockeypuls jättesatsning på SDHL – sänder åtta matcher på 15 dagar: "Häftig hockeyfest"


Jonas Holm

019-15 50 00
jonas.holm@mittmedia.se

Till toppen av sidan