Annons

Annons

Annons

Fotboll

Förre Degerforsstjärnan talar ut om svåra tiden – och läkarnas tunga besked: "Då grät jag"

AIK:s Daniel Sundgren blev inlagd på sjukhus på grund av en blodpropp i ena lungan.

Nu talar den förre Degerforsstjärnan ut om den skakande tiden.

– Läkarna sa direkt att det såg illa ut för karriären, då grät jag, säger 26-åringen i en intervju med FollowUs AIK på Sportlib.

AIK-stjärnan Daniel Sundgren syns på stora bilden under sin tid i Degerfors. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Det var i slutet av oktober som Daniel Sundgren fick föras akut till sjukhus, och det stod snabbt klart att han skulle missa slutet av den allsvenska säsongen.

Annons

Försvararen hade fått akuta andningsbesvär som senare konstaterades vara en blodpropp i lungorna.

Annons

► Läs också: Förre Degerforsstjärnan akut sjuk – ligger inlagd på sjukhus: "Våra tankar är hos honom"

Nu talar 26-åringen för första gången ut om den svåra tiden. Han gör det i en intervju med FollowUS AIK på Sportlib som SportExpressen har fått ta del av.

– Jag kunde inte andas på natten. Vid 01-tiden på natten kände jag att det var dags att lägga sig. När jag ställde mig upp sa det bara "bam". Allt rasade. Mina ben domnade bort och jag skakade. Det kändes som ett knivhugg i bröstet, säger Sundgren i intervjun, och fortsätter:

– Jag hade sprutor överallt och EKG-plattor över hela bröstet. Sprutorna satte läkarna längst ner på magen, ibland hade jag slangar i näsan. Jag hade inte så mycket kraft på att tänka vad som skulle hända dagen efter, jag försökte bara andas och klara av smärtan. Det var en jobbig tid, säger Daniel Sundgren.

När en läkare försökte förklara för Sundgren vad som hade hänt så trodde han inte på henne.

Annons

Annons

– Jag tänkte att det inte kunde hända mig. Läkarna sa direkt att det såg illa ut för karriären, då grät jag. Jag började förstå allvaret, säger Daniel Sundgren.

Mellan 2012 och 2015 gjorde han över 100 matcher i Degerfors. Den här säsongen har försvararen övertygat på AIK:s högerkant.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan