Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Gör ett bra gymnasiekort i Örebro bättre

Skolan är samhällets kanske viktigaste plats. Det är där man lär sig vad man behöver veta och där man lägger grunden för sin framtid. Men oavsett hur bra skolan än är, och hur bra den kan vara, finns det så mycket mer än det, ett liv utanför. För vi är inte robotar som bara finns till för att skolas, för att arbeta och för att uppehållas med mat och sömn. Vi är människor. Vi behöver fritid, umgås med våra vänner och bara vara för att vi ska må bra och inte stressa på tok för mycket. Och vi behöver det också om vi ska klara av allt arbete vi har på skolan, och senare i livet, på jobbet.

Annons

Annons

För många är det en sport som hjälper de att slappna av, för andra är det att spela ett instrument. Ytterligare andra vill bara åka iväg och träffa kompisar. Att kunna göra detta är självklart något alla ska ha rätt till.

Det är en liten reform, men en reform som gör skillnad för många.

Tyvärr är det i dag så att alla inte har det. Det finns flera olika anledningar till varför, och ett hinder på vägen är avståndet till dit man ska. Ibland kan föräldrar skjutsa, ibland kan någon annan kanske göra det, men ofta är de så att man behöver åka buss. Att göra det en eller två gånger är ingen stor kostnad, men ska man göra det kontinuerligt kan för många bli för mycket. Det speciellt om man redan betalar många tusen för en fritidsaktivitet. Därför är det så bra att vi har ett gymnasiekort här i Örebro län, som möjliggör för fler att faktiskt kunna ta sig dit de ska. Men tyvärr gäller kortet bara till klockan 19 på kvällarna och ofta kan det vara alltför begränsande.

För att fler ska kunna åka iväg på sina fritidsaktiviteter, träffa vänner eller åka iväg på någon rolig tillställning, vill SSU Örebro län att gymnasiekortet ska gälla fram till 22 och också på helger. Det är en liten reform, men en reform som gör skillnad för många. Som ger fler friheten att göra det de vill på fritiden och som gör samhället mer rättvist. Alla ska ha rätt till en meningsfull fritid, och det här är ett steg i rätt riktning.

Annons

My Fröberg och, Erik Röjare

SSU Örebro län


www.na.se

019-15 50 55
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy