Annons

Annons

Annons

Örebro län

Länsbon bor i genomsnitt 1,8 kilometer från skyddad natur

I genomsnitt har invånarna i Örebro län 1,8 kilometer till någon form av skyddad natur, till exempel naturreservat eller nationalpark. Det visar ny statistik från Statistiska Centralbyrån (SCB).

Text

Annons

Det är Länsstyrelsen i Örebro län som presenterar resultatet av undersökningen. 39 procent av invånarna har mindre än en kilometer till denna typ av natur.

"Tillgång till naturområden är en förutsättning för friluftslivet. Såväl skyddad som inte skyddad natur ger upplevelsevärden. Att naturen är skyddad som naturreservat eller nationalparker gör att människor har tillgång till naturen långsiktigt, vilket är särskilt viktigt i tätortsnära områden där exploateringstrycket är hårt. Dessutom finns det information, leder och anläggningar i många skyddade områden", säger Åsa Forsberg, tillförordnad enhetschef för naturskydd vid länsstyrelsen i Örebro, i ett pressmeddelande.

Kortast avstånd till skyddad natur har invånarna i Karlskoga kommun – där har man i genomsnitt en kilometer. Längst avstånd har Laxå-borna där man i genomsnitt får ta sig 5,9 kilometer.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan