Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Assistansfusk i Örebro

Tre frias från misstankar i ekohärva med assistansföretag

En före detta vd för ett assistansbolag i Örebro misstänks för grova ekonomiska brott. Tre personer som suttit i styrelsen för bolaget frias nu från misstankar om inblandning i ekohärvan.

Bild: TT

Annons

Det var i slutet på mars 2016 som den före detta vd:n häktades misstänkt för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Mannen släpptes ur häktet drygt en månad senare då det inte fanns någon risk att han skulle försvåra utredningen.

Ekobrottsmyndigheten misstänkte även att tre ytterligare personer var inblandade i ekohärvan. Personerna satt tidigare i bolagets styrelse. De har nu avskrivits från målet och utredningen mot dem är nedlagd.

Annons

Annons

Assistansbolaget hade sitt säte i Stockholm. Företaget bedrev verksamhet och ett lokalkontor i Örebro. Bolaget har gått dåligt ekonomiskt och en konkurs inleddes i slutet på juli i år.

Den tidigare vd:n är fortsatt misstänkt för de grova ekonomiska brotten. Förundersökningen är i sitt slutskede och är ute på slutdelgivning.

Mer läsning:

Assistansföretag indraget i ekohärva: "Ingen vet vad han har pysslat med"

Nye vd:n: Verksamheten inte ifrågasatt


Stefan Hazianastasiou

019-15 50 57
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy