Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Marcus Astvald tränar med Degerfors: "Kommer alltid att vara ett bra alternativ"

Två säsonger i Norge. Men nu har förre ÖSK-spelaren Marcus Astvald flyttat hem till Örebro igen – och på torsdagskvällen tränade han med sin förra klubb Degerfors IF. – Vi vet vad han går för, det är inget vi behöver kolla. Det är mycket vad han själv vill och även lite hur vi tänker. Det är ingen provträning på så sätt, säger sportchefen Patrik Werner till Karlskoga Tidning.

Marcus Astvald i Degerfors-tröjan 2015, senast han spelade i klubben. Arkivfoto: Anders Wiklund/TT

Annons

Efter att ha inlett seniorkarriären fem säsonger med ÖSK i allsvenskan och superettan och 2,5 med Degerfors i superettan gick Marcus Astvald, 27, till norska andraligalaget Levanger inför säsongen 2016.

Men efter två säsonger där spelat 56 av 60 seriematcher och svarat för fyra mål och tio assist i ett lag som slutade åtta 2016 och sjua 2017, har yttermittfältaren nu flyttat hem till Örebro igen – och på torsdagskvällen tränade han med sin förra klubb Degerfors på Stora Valla, avslöjar Karlskoga Tidning.

– Degerfors kommer alltid att vara ett bra alternativ för mig. Jag hörde av mig till Patrik (Werner, sportchef i Dif), jag behöver hålla igång även fast det är semester, och är tacksam för att jag får vara med. Det är där det ligger nu. Sen kommer jag alltid lyssna på vad Degerfors har att säga och vad de vill, säger Astvald till tidningen.

Annons

Annons

– Vi vet vad han går för, det är inget vi behöver kolla. Det är mycket vad han själv vill och även lite hur vi tänker. Det är ingen provträning på så sätt, det var mer att han är hemma i trakterna igen och att det här passade bra för båda. Det är där vi är nu. Sen får vi se om han öppnar upp eller om vi öppnar upp, säger Werner till KT.

Astvald svarade för fem mål och 19 målgivande passningar på sina 71 superettamatcher för Degerfors mellan sommaren 2013 och hösten 2015. Dessförinnan spelade han 99 seriematcher för ÖSK, varav 90 i allsvenskan. Säsongen 2010, när ÖSK tog lilla silvret och kvalificerade sig för Europa league-kval, var han helt ordinarie och spelade samtliga 30 matcher från start. Han har också gjort en allsvensk bandymatch för ÖSK Bandy.

Mer Degerfors IF-nytt: På torsdagen blev det klart att Kevin Gustavsson-Stolpe, som i år var utlånad från klubben till division 3-laget Nora BK, fortsätter fotbollskarriären i division 2-laget FBK Karlstad. Det var sedan tidigare klart att han skulle lämna Dif.

Läget i Degerfors trupp

Spelare med kontrakt 2018, målvakter: Dario Miskic.

Backar: Erik Lindell (inlånad från IFK Norrköping),Christoffer Wiktorsson, Marcus de Bruin, Jonas Olsson.

Mittfältare: Nikola Ladan, Filip Stankovic, Oliver Nilsson (var utlånad till Nora).

Annons

Anfallare: Sargon Abraham, Adrian Johansson, Andreas Jansson (uppflyttad från juniorlaget).

Spelare med utgående kontrakt: Erik Sachs, Kevin Wright, Alexander "Nutt" Andersson, Shpetim Hasani, Mihlali Mayambela (var inlånad från Djurgården).

Förluster: Sebastian Olsson, Trelleborg, Kevin Gustavsson-Stolpe, FBK Karlstad, Emil Johansson, slutar, Govend Haidar, ny klubb ej klar, Jesse Öst, do, Oskar Klasson, do, Hampus Zachrisson, do, Tobias Solberg, slutar (kvar som assisterande tränare), Andreas Holmberg, do.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy