Annons

Annons

Annons

Järle kvarn

Efter samrådsmöte med Naturvårdsverket: Nora kommun fortsatt emot rivningen av Järledammen

Naturvårdsverket tänker riva Järledammen och har nu haft samrådsmöte med Nora kommun. Kommunen är fortsatt emot rivningen och stödjer hembygdsföreningens önskan att kvarnen, damm och anläggning blir byggnadsminne.

Text

Nu har Naturvårdsverket och kommunen haft samrådsmöte om rivningen av Järledammen. Kommunen är fortsatt emot rivning och vill att anläggningen blir byggnadsminnesförklarad.

Bild: Thomas Eriksson

Annons

Rivningsplanerna har mött reaktioner bland boende, sakägare, privatpersoner, föreningar och en protestlista med över 400 namn lämnades nyligen i lämnats in. Och i våras ställde sig kommunstyrelsen enhälligt emot rivningen och stödjer Hembygdsföreningen Noraskog som ansökt om att få kvarnen med damm och anläggningar ska bli byggnadsminne och på så sätt skyddad mot rivning. Nu har Naturvårdsverket haft samrådsmöte med kommunen där kommunstyrelsens ordförande Solveig Oscarsson (S), kommunchefen Isabell Landström och utvecklingschefen Lars Skoghäll deltog. Och kommunen har inte ändrat sin ståndpunkt efter samrådsmötet, och har lämnat ett skriftligt yttrande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan