Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro län

5,5 miljoner till arbete för integration: "Pengarna har gjort nytta"

5,5 miljoner kronor har beviljats 20 insatser i deras arbete för integration under 2017. Organisationer som främjar hälsa, kunskaper i svenska språket och öppnar upp för vägar in på arbetsmarknaden.

Många av organisationerna främjar utbildning i sin integrationssatsning.

Bild: Robban Andersson

Annons

Länsstyrelsen har beviljat ideella föreningar, trossamfund och studieförbund så kallat TIA-medel under 2017 till en summa av 5,5 miljoner kronor i deras jobb med förbättrad integration. Det rör sig om totalt 20 insatser som fått medlen för att hjälpa asylsökande att komma in i det svenska samhället.

– Vi har sett att pengarna har gjort nytta. Pengarna har använts till insatser som stärker de asylsökandes kunskaper i svenska, främjar deras hälsa, förbättrar deras kunskaper om hur det svenska samhället fungerar och gör det lättare för dem att komma ut på arbetsmarknaden, säger Anabel Falkenström, integrationssamordnare på Länsstyrelsen i Örebro län.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy