Annons

Annons

Annons

Ishockey

Ett halvår kvar till NHL-draften – så rankas svenska supertalangerna i nya listorna

Strax över halva säsongen är spelad både i SHL och hockeyallsvenskan, och under måndagen släppte NHL:s Central Scouting nya rankinglistor inför NHL-draften.

Jacob Olofsson, Rasmus Dahlin och Lukas Wernblom är tre av de som väntas gå högt i NHL-draften. Bild: TT/Bildbyrån, Montage.

Annons

Hockeynyheter direkt i din mobil:

► Hockeypuls på App Store

► Hockeypuls på Google Play

Den 22-23 juni är det återigen dags för NHL-klubbarna att tinga de bästa talangerna inför framtida NHL-spel. Sju rundor där 217 spelare tingas av klubbarna ska avklaras under två dagar, och denna gång kommer evenemanget till Dallas.

Inför årets draft släpptes på måndagen nya listor, en för internationella målvakter, en för nordamerikanska målvakter, en för internationella utespelare och en för nordamerikanska utespelare.

Annons

På den internationella listan för utespelare finns ett helt gäng svenskar med. Rasmus Dahlin rankas precis som tidigare först, och Adam Boqvist rankas fortsatt som tvåa, trots att han inte blev uttagen till JVM.

Annons

Utöver det finns också Isac Lundeström, Luleå, som trea, Jacob Olofsson, Timrå, som femma, Timrås Filip Hållander som tolva och Leksands Filip Johansson som 17:e.

I topp 31 på den internationella listan för utespelare finns totalt 15 spelare, där Modos Lukas Wernblom rankas på plats 31.

Bland de spelare som återfinns i de nordamerikanska ligorna finns även där med en svensk spelare, då Rasmus Sandin, tidigare både i Brynäs, Modo, Almtuna och så sent som i höstas gjorde fem matcher för Rögle, med på plats nummer 15.

Av de 15 målvakter som rankas på internationella listan över målvakter, är fyra stycken spelande i Sverige. Högst av dem rankas Olof Lindbom, Djurgården, på plats nummer fyra, och utöver det återfinns Samuel Ersson, Brynäs, på plats nummer sex, Jesper Myrenberg, Linköping, rankas som elva och Jesper Eliasson, Troja/Ljungby, rankas på plats nummer 13.

Gilla Hockeypuls på Facebook

Topp 31 bland internationella utespelare, svenskspelandes placeringar:

1. Rasmus Dahlin, Frölunda

2. Adam Boqvist, Brynäs

3. Isac Lundeström, Luleå

5. Jacob Olofsson, Timrå

7. Adam Ginning, Linköping

8. Dominik Bokk, Växjö

12. Filip Hållander, Timrå

15. Martin Fehervary, Oskarshamn

17. Filip Johansson, Leksand

21. Albin Eriksson, Skellefteå

22. Axel Andersson, Djurgården

23. David Gustafsson, HV71

Annons

24. Jonatan Berggren, Skellefteå

Annons

26. Oscar Bäck, Färjestad

31. Lukas Wernblom, Modo

Topp 15 bland målvakter, svenskspelande:

4. Olof Lindbom, Djurgården

6. Samuel Ersson, Brynäs

11. Jesper Myrenberg, Linköping

13. Jesper Eliasson, Troja/Ljungby

Följ Hockeypuls på Twitter

För Plus-kunder: Hockeypuls Allsvenska #13 – Leksand mot envåldsstyre (?), stockholmarnas imponerande formkurva och hoppet för BIK Karlskoga

För Plus-kunder: Hockeypuls SHL #11: De drabbas hårdast av OS, Moras tränarkaos, Bert och domarna, samt Ladies night

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan