Annons

Annons

Annons

Örebro län

Pengar för naturvård till länet – en miljon till Tysslingen och Kvismaren

Örebro län får 38,5 miljoner kronor för 2018 till skötsel av befintliga naturreservat och inrättandet av nya. Av dessa är en miljon öronmärkt för skötsel av de värdefulla miljöerna kring sjöarna Kvismaren och Tysslingen.

Text

Bild: Birgitta Folenius

Annons

Det är Naturvårdsverket som meddelat hur man fördelar sina medel för detta år. I Örebro län finns 265 naturreservat.

"I vårt uppdrag ligger att vi ska förvalta dessa områden. Det innebär att vi på olika sätt sköter områdena så att värdefulla naturtyper och arter bevaras samt gör dem tillgängliga för medborgarna. I år satsar vi lite extra på att bland annat sätta upp moderna stängsel i några av länets naturreservat. Det handlar om marker som med betesdjurens hjälp hålls öppna och därmed skapar värdefulla livsmiljöer för en lång rad sällsynta växter och djur som är beroende av ett öppet, variationsrikt odlingslandskap", säger Åsa Forsberg, tillförordnad enhetschef för naturskydd på Länsstyrelsen i Örebro län, i ett pressmeddelande.

För sjöarna Kvismaren och Tysslingen har man fått en miljon kronor. Pengarna ska bland annat gå till slåtter, för att ge fåglar en lämpligare miljö att leva i.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan