Annons

Annons

Annons

Örebro

1,3 miljoner till skolutveckling i Örebro – satsning för att minska frånvaron

Kommunen satsar 1,3 miljoner kronor till skolorna i Örebro som en del i satsningen att bli en av Sveriges 25 bästa skolkommuner 2025. Bland annat satsas det på en socialpedagog på Vivallaskolan, samt en ”learning study” inom idrott och matematik på Adolfsbergsskolan.

Vivallaskolan.

Annons

För att jobba med problematiken kring frånvaro på Vivallaskolan anställs nu en socialpedagog.

- Socialpedagoger är en relativt ny roll inom skolan i Örebro. Det är viktigt att vi avlastar lärarna så att de kan ägna sig åt att vara just lärare – och med en socialpedagog som har ett tydligt uppdrag att jobba för att eleverna ska vara i skolan blir arbetet mer fokuserat och sammanhållet, samtidigt som lärarna kan fokusera mer på att undervisa, säger Jessica Ekerbring (S), kommunalråd, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

På Adolfsbergsskolan ska metoden ”learning study” testas inom idrott och matematik – en metod för inlärning som ursprungligen kommer från Japan.

- Learning study är ett spännande sätt att möta områden där man ser att eleverna behöver extra stöd. Vi hoppas att satsningen ger effekt på elevernas kunskapsnivå och måluppfyllelse så fler skolor och arbetslag kan inspireras av metoden, säger Seydou Bahngoura (C), presidieledamot, i pressmeddelandet.

Programnämnd barn- och utbildning har samtidigt fattat beslut om att höja lärarkompetensen inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan