Annons

Annons

Annons

Örebro

Helgkollen: Från systerskap till dansmaraton och nostalgikvällar på både Satin och Hjalmar Bergmanteatern

Text: 

Annons

Nu lämnar vi en vecka med det allra finaste systerskapet bakom oss – Frances McDormands brandtal på Oscarsgalan, några av inslagen i SVT:s Dokumentär #tystnadtagning – när viskningarna blev till rop, vågen av kärlek till Cissi Wallin efter att hon blivit anmäld för förtal i spåren av hennes #metoo-avslöjande och internationella kvinnodagen med så mycket jävlar anamma.

Annons

En våg av kärlek till Cissi Wallin efter att hon blivit anmäld för förtal i spåren av hennes #metoo-avslöjande

Och går in i en helg med Martin i Mellofinal (NA är förstås på plats och rapporterar hela helgen!).

En trappa av nostalgi med Ljuva 60-tal på Hjalmar Bergmanteatern och Club rewind med 80-,90- och 00-tal på Satin.

På Slottet är det Kubansk dans hela lördagen medan Fröjdans bjuder in till en 3 timmars oavbruten Maratondansdag på Örebro kulturskola.

Annons

Foto: Örebro blues och jazz club, pressbild Miriam Aida kommer till Örebros jazzklubbs konsertkväll på Makeriet i kväll.

1) Årets jazzklubb arrangerar konsert med Miriam Aida

Tidigare i år kunde vi rapportera om att Örebro blues och jazz club blivit utsedd till årets jazzklubb och nu under våren ser de till att bjuda örebroarna på några spännande jazzkonserter. Bland annat den här fredagskvällen på Makeriet när Miriam Aida framför svenska visor i brasilianska tolkningar. Det blir en blandning av brasilianska rytmer, reggae, jazz, pop och svensk melankoli.

Fikret Atay har fått en fristad i Örebro för att kunna utöva sitt konstnärskap fri från förföljelse.

Bild: Håkan Risberg

2) Vår första fristadsstipendiats första utställning i Örebro

I torsdags var det vernissage för kurdiske konstnären Fikret Atays första utställning i sin nya hemstad, Örebro. Det är Musikhögskolans konsthall som huserar utställningen med videoverk från Atays liv i Batman, Turkiet, varifrån han flytt för att kunna utöva sin konst.

Annons

I kväll spelar The Sounds med Maja Ivarsson i spetsen på Frimis i Örebro.

Bild: Jonas Stentäpp

3) The Sounds och Pale honey på Frimis

I kväll, fredag, står både 00-talets svenska storheter The Sounds och nya, intressanta rockbandet Pale Honey på Frimis scen. Recension i NA kommer lördag på webben och söndag i tidningen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan