Annons

Annons

Annons

Allsvenskan herrar

Trots utsatta läget i tabellen – Lif Lindesberg bygger redan för nästa år: "Är beredd lägga den tid och energi som krävs"

Lif Lindesberg ligger på kvalplats till division 1 med bara två omgångar kvar av handbollsallsvenskan.
Trots det har klubben redan börjat bygga inför nästa säsong.
På måndagen skrev 19-årige kantspelaren Martin Boija på för två nya säsonger.
– Vi ser en spelare med goda styrkor i både det tekniska och taktiska spelet, säger Ricky Nordahl i Lifs sportgrupp till klubbens hemsida.

Text: 

Bild: Billy Hammer

Annons

Det är bara två år sedan Lif Lindesberg kvalade till elitserien och sju år sedan laget spelade där.

Men just nu ligger klubben på negativ kvalplats i den allsvenska tabellen, med två poäng upp till fast mark med två matcher kvar att spela.

Trots det har arbetet redan inletts med nästa års trupp. På måndagen avslöjade klubben på sin hemsida att Martin Boija skrivit på för två nya säsonger i klubben.

Annons

Den 19-årige kantspelaren har den här säsongen blandat spel i utvecklingslaget Lif Blå (i division 2) med speltid i allsvenskan där han gjort 17 matcher. Inför nästa säsong spås han ta klivet och på allvar utmana Oskar Erixon, Bashkim Gashi och Axel Rämhed om mycket speltid.

Annons

– Martin har sagt att han är beredd att lägga den tid och energi som krävs. Klarar han det kan han bli en mycket bra spelare både i allsvenskan och på högre nivåer, säger Ricky Nordahl i Lifs sportgrupp till klubbens hemsida.

Lif avslutar allsvenskan med bortamatch mot Torslanda och hemmamatch mot RP Linköping, på fredag respektive nästa onsdag. Ett eventuellt kval spelas i bäst av tre matcher mot ett division 1-lag.

LÄS OCKSÅ (PLUS):

Lif Lindesberg med två ödesmatcher kvar – då förbereder man sig för kval: "Vi tänker på både och"

Femte raka förlusten när Lif Lindesberg rasade ihop: "Nacksenan går fullständigt"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan