Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Konstnären från Odensbacken ställer ut på Exposé: "Det finns inga gränser kvar att överskrida"

"Människan är vad hon inte är och är inte vad hon är" – det tankeväckande namnet har konstnären Berthel Martinsons utställning på Exposé konstgalleri.

Foto: Joakim Granström, gallerist Exposé Berthel Martins ställer ut på Exposé konstgalleri.

Annons

På lördag är det vernissage för en ny utställning på det lilla konstgalleriet vid Järntorget – Exposé. Den här gången pryds de vita väggarna av Berthel Martinsons stora målningar av ansikten.

"Omedvetenhet som ser sej själv är ett poem. Till följd därav är du fri att operera efter eget omdöme.

Efter modernismens ökenvandring står en skattkista öppen att fritt ösa ur – ingen stil, inget stjärnstoff är mer progressivt än något annat. I ett upplöst konstbegrepp finns inga gränser kvar att överskrida – inget avantgarde.

Annons

Annons

Det handlar alltså inte om tomtens luva, den som gör honom osynlig. Däremot om representationsstrukturer som bländar oss.

Bilden är inget fullvärdigt språk, utan stöder sej på semantiken, tolkningarna. Omedvetenhet som ser sej själv är ett poem."

Målning av Berthel Martinson.

Så skriver konstnären själv om utställningen i ett pressmeddelande. Martinson är född i Stockholm men bor nu i Odensbacken. Redan som 14-åring började han som illustratör och på Konst i Örebro läns hemsida beskriver han sig själv som autodidakt tecknare, målare, konstnär och (artikel)författare.

Utställningen pågår till 4 april.

Annons

Annons

Till toppen av sidan