Annons

Annons

Annons

Hällefors

Upplev Grängshytteforsarna på utflykt med Naturskyddsföreningen

En lite annorlunda utflykt bjuds till Grängshytteforsarna utanför Hällefors lördag 24 mars. Naturupplevelserna blandas med konstärlig gestaltning. Naturguiderna och konstnärerna Kajsa Grebäck och Helena Backius breddar perspektiven.

Grängshytteforsarna är i fokus när Hopajola tillsammans med Naturskyddsföreningen ordnar utflykt till månadens naturreservat.

– Allt beror på vädret vad vi gör, men tanken är att vi lyssnar, ser och betraktar vad vi har omkring oss. Stannar upp och tar in, säger Kajsa Grebäck.

Annons

Annons

Strömmande vatten ska tillsammans med djurliv och kulturhistoria inspirera vid utflykten lördag 24 mars till Grängshytteforsarna utanför Hällefors.

Strömmande vatten, isformationer, djurliv ska tillsammans med platsens djurliv och kulturhistoria inspirera till skapande.

– Vi berättar om naturen och områdets historia. Så får vi se vad vi tillsammans med deltagarna åstadkommer. Någon vandring blir det inte den här gången, så varma kläder rekommenderas plus matsäck, säger Kajsa.

Gängshytteforsarna är ett naturreservat sedan 1998, av riksintresse då såväl öring och den sällsynta flodpärlmusslan finns här. Flodpärlmusslan är en av landets mest hotade arter.

Skalet av en flodpärlmussla. Foto: NA/arkiv

Bild: Peter Eriksson

Samling till utflykten denna lördag sker vid reservatsskylten med start klockan 11.

– Vi kommer att röra oss enbart i ett begränsat område kring forsen. Kanske vi fotar och tar in ljud med våra mobiler, samlar intryck och upplevelser.

Utflykten sker i samarbete med Studiefrämjandet och Länsstyrelsen i Örebro län.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan