Annons

Annons

Annons

Örebro

Operakul för barn och känslosamt för vuxna – Örebro kammarmusikförening bjuder in till säsongsavslutning

Örebro kammarmusikförening avslutar vårsäsongen med dubbla föreställningar. På söndag blir det opera för de små och klassiskt för de stora när Operakul samt Malin Hartelius, Stjernström och Jacquon gästar Betlehemskyrkan.

Text

Pressbild Carl-Johan Stjernström, Lisa Larsson och Alain Jacquon var bokade för en avslutningskonsert på Örebro kammarmusikförenings säsongsavslutning. Lisa Larsson har dock fått ställa in sin medverkan på grund av sjukdom, svenska operasångerskan Malin Hartelius ersätter.

Annons

Gruppen Operakul spelar "Bland hjältedåd och kärlekskval" om anonyma kärleksbrev och förtrollningar för barn i åldrarna fem till tio år. Föreställningen innehåller musik ur operar av Gluck, Mozart, Verdi och Puccini.

"Genom att bjuda barn på fantastisk musik, starka känslor, flärdfulla klänningar och kostymer vill vi ge dem en upplevelse utöver det vanliga. Under föreställningarna för vi hela tiden en dialog med publiken, engagerar dem i handlingen och får dem att sjunga med. Vår förhoppning är att publiken ska bära med sig känslan att opera är kul – operakul!", skriver gruppen i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Pressbild Gruppen Operakul, som spelar "Bland hjältedåd och kärlekskval”, består av: Madeleine Barringer, sopran, Sara Silvmark, mezzosopran, och Karin Haglund, piano.

Därefter intar Malin Hartelius, Stjernström och Jacquon scenen för att spela ett program som de beskriver som klassiskt, elegant och känslosamt. Med musik av Debussy, Spohr, Schubert, Mozart, Nazareth och Bernstein.

Malin Hartelius hoppar tillfälligt in för Lisa Larsson som skulle varit konsertens solist men som fått lämna återbud på grund av sjukdom.

Pressbild Malin Hartelius.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan