Annons

Annons

Annons

Annons

Nora

Teaterungdomar sätter upp egen pjäs – ”En svensk tiger” med premiär fredag kväll

Nu bjuder teatergruppen Tur & Retur på nyskrivna pjäsen ”En svensk tiger”. Det är sammanlagt sex föreställningar med premiär fredag kväll på Nora teater.

Nu sätter ungdomarna i Tur & Retur upp den egna pjäsen ”En svensk tiger”. Från vänster Anton Hellberg, Måns Hammarström, Martin Gustafsson, Lovisa Carlson, Molly Vuotari och Sara Sandberg. Foto: Anton Gustafsson

Annons

De sex ungdomarna har sitt ursprung i Stadra teater och teaterskola, och satte förra året upp den egna pjäsen Lennart.

– Det blev en succé så i år så även år har vi gjort en egen föreställning, berättar Martin Gustafsson som tillsammans Lovisa Carlson, Måns Hammarström, Sara Sandberg, Molly Vuotary och Anton Hellberg utgör den unga ensemblen i teatergruppen Tur & Retur. Till sin hjälp har de också dramapedagogen Anna Karlsson som regisserat.

Annons

Annons

Årets pjäs heter ”En svensk tiger” och det är Anton Hellberg som skrivit manus. Här får publiken följa med till 1940-talet.

– Publiken kommer att få uppleva 1940-talsmusik och leva sig tillbaka till 1940-talet, berättar Martin.

Det är en föreställning för hela familjen. Den handlar om att Dahlgren (Anton Hellberg) får en idé att göra ett projekt riktat mot tyskarna under andra världskriget.

– Budskapet är ”kan man verkligen lita på alla?”, säger Martin.

De har jobbat med pjäsen ända sedan förra året, och den här veckan har de övat varje dag.

– Det ligger oerhört mycket jobb bakom pjäsen.

Förra året spelade de också flera skolföreställningar, och det hoppas Martin att det blir i år också. Föreställning har premiär fredag 20 april kl 19.30, och spelas sedan 21, 22, 24 april plus 2 och 4 maj, kl 19.30 alla dagar. Biljetter finns på plats eller via www.martinswebbshop.com.

Till toppen av sidan