Annons

Annons

Annons

Allsvenskan herrar

Bäste niometersskytten förlänger med Lif – och har höga mål: ”Krävs mera på många plan”

Jesper Nilsson var Lif Lindesbergs vassaste målskytt från nio meter i vintras – och åtta i hela allsvenskans skytteliga.
Men när han nu valt att förlänga sitt kontrakt med klubben är målen betydligt högre än att fortsätta på den nivån.
– Jag har en säsong bakom mig som jag vill glömma snabbt både för min egen och för lagets del, säger han i ett pressmeddelande.

Text: 

Jesper Nilsson har skrivit på för en femte säsong i Lif Lindesberg.

Bild: Jonas Brännmyr

Annons

Just det där handlar förstås i stor utsträckning om att Lif Lindesberg, som så sent som för två år sedan kvalade till elitserien, fick kämpa hela vägen för att rädda nytt kontrakt. Då var Jesper Nilssons egna 135 mål, som gav honom en andraplats bakom mittsexan Fatlum Ahmeti i den interna skytteligan och en åttondeplats totalt i handbollsallsvenskans skytteliga, en klen tröst.

Annons

– Även om jag hamnade högt i skytteligan, finns det en hel del jag dragit lärdom av. För att ta nästa kliv och ha den bärande rollen som vill jag ha, så krävs det mera på många plan. Jag är revanschsugen, säger Jesper i pressmeddelandet.

Annons

Nilsson, som är fostrade i ÖSK Handboll och nu är klar för sin femte säsong i Lif, blir spelare nummer elva att skriva på för klubben inför säsongen 2018/19.

– Jesper har en mycket hög högsta-nivå med ett fantastiskt skott. Om han kan höja sin lägstanivå så är han absolut en spelare för handbollsligan,säger tillträdande klubbchefen Ricky Nordahl i pressmeddelandet.

Nordahl kan nu räkna in Nilsson, Albin Järlstam, Jesper Jakobsson, Karl Zetterlund, Elias Andersson och nyförvärvet Axel Magnusson i niometersuppställningen.

– Med Jesper i truppen har vi nu en riktigt slagkraftig niometersuppställning där det kommer att bli konkurrens om speltid

Lif Lindesbergs truppbygge inför 2018/19

Målvakter: Thomas Matic (ny från TMS Ringsted).

Linjespelare: Fatlum Ahmeti, Felix Johansson.

Kantspelare: Bashkim Gashi, Martin Boija.

Niometersspelare: Axel Magnusson (ny från IFK Skövde), Jesper Nilsson, Albin Järlstam, Jesper Jakobsson, Karl Zetterlund, Elias Andersson.

Klara förluster: Sébastien Ehnevid (slutar), Oskar Erixon (slutar).

Utgående kontrakt: Niklas Jansson (mv), Robert Mjörnander (mv), Christoffer Thor (kant), Freddy Lindblad (linje), Fredrik Karlsson (niometer), Gustaf Ekström (niometer), Erik Westlöf (niometer), Johan Westerberg (niometer).

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan