Annons

Annons

Annons

Allsvenskan herrar

Lif Lindesberg presenterar ny tränare: ”Han har mycket fina referenser”

Efter dubbla tränarbyten i fjol gör nu Lif Lindesberg ännu en ändring på ledarsidan.
Den nya huvudtränaren blir den meriterade kroaten Ivica Zubac.
– Med sin superprofessionella inställning räknar vi med att Ivica ska leda våra talangfulla spelare att ta nästa steg i sin spelarutveckling, säger klubbchefen Ricky Nordahl till klubbens hemsida.

Text: 

För dig som Pluskund: Säsongens tredje tränare räddade kvar Lif Lindesberg – nu vill ”Solis” fortsätta: ”Har mer att ge som ledare”

Ivica Zubac har som spelare spelat för bland andra H43 och IFK Kristianstad. Foto: Lif Lindesberg

Säsongen 2017/18 inleddes med Tobias Pettersson på tränarbänken för Lif Lindesberg. Men redan tidigt i november fick han sparken efter en svag säsongsinledning.

Annons

Annons

Då tog den förra storspelaren Erik Axelsson över huvudansvaret, men även han lämnade under säsongens gång. Seriespelet avslutades sedan med Richard ”Solis” Eriksson Nelson som bas över laget och han såg till att hålla kvar Lif i allsvenskan, utan att behöva kvala.

Efter säsongen stod det sedan klart att Lif återigen gav sig ut på tränarjakt och att ”Solis” skulle få ta ett steg tillbaka till en roll som assisterande.

Under onsdagen kunde så Lif Lindesberg presentera sin nya tränare. Det blir den rutinerade och meriterade kroaten Ivica Zubac.

– Med sin superprofessionella inställning räknar vi med att Ivica ska leda våra talangfulla spelare att ta nästa steg i sin spelarutveckling. Vi har ett mycket gott intryck från våra kontakter och han har fått mycket fina referenser. Vi ser verkligen fram emot att få samarbeta med Ivica, säger klubbchefen Ricky Nordahl till klubbens hemsida.

Annons

Zubac har en lång spelarkarriär bakom sig, men är något nyare i tränaryrket. Han har fått sin tränarutbildning i Kroatien och det var också där han inledde tränarkarriären. Till Sverige kom 43-åringen när han tog över Kärra HF:s damlag för drygt två år sedan.

Annons

– Lif Lindesberg har ett ungt, lovande och utvecklingsbart lag. Jag älskar handboll och jag älskar att vinna. I de matcher jag har sett på webben spelar Lif en snabb och modern handboll, vilket passar väl in i hur jag tänker handboll. Jag ser verkligen fram emot att få komma till Lindesberg och sätta igång mitt arbete, säger Zubac.

Kontraktet med Zubac är skrivet över två år.

För dig som Pluskund: Efter dubbla tränarbyten i fjol – nu jagar Lif Lindesberg ny tränare igen: ”Har två bra kandidater”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan