Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro City

Black door gallery avslutar säsongen med en utställning full av kontraster när Gerry Johansson återvänder till stan

Bilden är ett montage av en pressbild på Gerry Johansson samt en av hans bilder som ingår i utställningen.

Annons

Mitt i försommarhettan bjuder Black door gallery in till en utställning med fotografier på isande vinter. Det är fotografen Gerry Johanssons, född i Örebro, karga bilder från Antarktis som visas med vernissage i dag, fredag.

Säsongens sista fotoutställning på Black door gallery blir Gerry Johanssons fotodokumentation från en vetenskaplig expedition till Antarktis som han deltog i 2001. En resa som blev möjlig genom ett stipendium från Polarforskningssekretariatet och som resulterade i en fotobok 2014.

Gerry Johansson är egentligen mest känd för att fota urbana landskap utan några människor närvarande.

Annons

"Hans skarpa blick för arkitektur och ljus och inte sällan bilder med en melankolisk eller humoristisk ton, är väl kända och uppskattade av såväl en nationell som en internationell publik", skriver Black door gallery i ett pressmeddelande:

Annons

Gerry Johansson

"Fotoböcker som ”Deutschland”, ”Pontiac”, ”Ulan Bator” och ”Sverige slår an en ton” har gjort Gerry Johansson internationellt känd och uppskattad."

Utställningen visas i samarbete med Örebro kommun och Konstfrämjandet Bergslagen. Gerry Johansson själv kommer att närvara vid vernissagen på fredagskvällen. Utställningen visas till och med 9 juni.

Till toppen av sidan