Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

ÖSK-Kalmar 2018

Rogic hjälte i slutminuterna – ÖSK tillbaka på vinnarspåret

ÖSK är tillbaka på vinnarspåret igen. Efter att ha skapat mängder med chanser i andra halvlek kunde till slut Filip Rogic, med sitt andra mål för kvällen, chippa in matchavgörande 2–1 i slutminuterna hemma mot Kalmar.

Bild: Conny Sillen/TT

Annons

ÖSK inledde piggt och skapade genast lägen att ta ledningen. Närmast var Filip Rogic som fick fint läge i straffområdet men skottet räddades av målvakten Lucas Hägg Johansson.

Kalmar åt sig in matchbilden och tog över taktpinnen och höll sig framme och hotade ett antal gånger utan att vara särskilt nära att överlista Oscar Jansson i hemmamålet.

Nära var i stället Arvid Brorsson som nådde högst på ett inlägg och nickade med kraft mot bortre hörnet, men då svarade Hägg Johansson för en kanonräddning när han kastade sig till höger och fick fingertopparna på bollen.

Annons

Annons

I stället var det Kalmar som tog ledningen på en omdiskuterad straff. I höjd med straffområdslinjen gick Papa Diouf omkull i kampen med Michael Almebäck och domaren Kaspar Sjöberg pekade på straffpunkten. Högljudda protester från hemmalaget som menade på att det skedde utanför straffområdet och att Diouf gick omkull lätt.

Men straff blev det och den tog Romario hand om på bästa sätt när han dundrade in 1–0 till Kalmar.

Bara åtta minuter senare blåste Kaspar Sjöberg för straff igen – för ÖSK. Ett långt inlägg som gick över Mikael Dyrestam studsade sedan på Romarios hand.

Nahir Besara klev fram men straffen räddades av den storspelande Hägg Johansson. Men returen gick rätt ut och Filip Rogic lyckades peta in kvitteringen, 1–1.

Den andra halvleken blev spelmässigt jämn men det var ÖSK som skapade de bästa chanserna. Båda gångerna med Besara som sist på bollen. Först fick Kennedy Igboananike bollen till skänks och hittade Besara som sköt tätt utanför stolpen. Vid det andra läget hittade Rogic in till samme Besara som fick jätteläge från nära håll men någon ordentlig träff fick han inte utan Hägg Johansson kunde rädda.

Målet kom till slut. I den 87:e minuten fick Besara bollen utanför straffområdet. Rogic löpte perfekt i djupled och passningen fram var lika perfekt. Mycket kallt kunde sedan Rogic chippa in sitt andra mål för kvällen fram till 2–1.

Annons

Kalmar tvingades forcera och fick på stopptid ett jätteläge när Viktor Elm skickade iväg en tung halvvolley. Skottet dock över ribban och hemmalaget höll undan.

ÖSK är därmed tillbaka på vinnarspåret efter de två föregående förlusterna. De avslutar vårsäsongen på söndag med bortamatch mot Brommapojkarna.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy