Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Musik på jazzsaxofon och dialysmaskin (!) i Wadköping

Hon byter blod och är bunden till sin dialysmaskin Wallée. Då passar musikern och kompositören Erika Lindholm passar på att ge ett performance.

Foto: Luc Andries

Annons

Mellan klockan 15 och 18 på onsdag den 20 juni är det drop in på Konstfrämjandet Bergslagens utställningssal i Wadköping. På scenen renar alltså dialysmaskinen Wallée Erika Lindholms blod, samtidigt som hon improviserar med saxofon och flöjt. På scen har hon med ljudingenjören Elias Gustavsson som samplar och förstärker ljuden från dialysmaskinen, medan dansaren Mattias Gustafsson gestaltar vad maskinen gör.

Annons

Annons

Föreställningen "Wallée signalerar" pågår under den tid som dialysen tar, vilket brukar vara 3-4 timmar. Publiken är välkommen att komma och gå som den vill. 

Bakgrunden är den akuta njursvikt som musikern Erika Lindholm drabbades av för ett år sedan. I väntan på en njurtransplantation får hon genomgå dialys fyra dagar i veckan. Den till synes förspillda tiden och ljuden från dialysmaskinen inspirerade till kvällens föreställning om sjukdomen som blivit en del av hennes liv. Samtidigt hoppas hon kunna uppmuntra och inspirera andra människor som lever med svåra sjukdomar.

Föreställningen har tidigare getts i Hällefors, Växjö och Göteborg.

Ljudingenjören Elias Gustavsson, musikern Erika Lindholm och dansaren Mattias Gustafsson improviserar fram "Wallée signalerar".

Till toppen av sidan