Annons

Annons

Annons

Örebro län

Kraftig ökning av nödsamtal när länet firar midsommar: "Flera faktorer som ökar risken"

Vid midsommar förra året ökade antalet nödsamtal till SOS Alarm med cirka 24 procent i Örebro län. Även i år förväntas samtalen öka kraftigt.

Text

En vanlig fredagsnatt förra året mottog SOS Alarm 157 nödsamtal i länet. Vid midsommar samma år – mellan klockan 18 och klockan 06 – steg antalet nödsamtal till 195, vilket är en ökning med 24,2 procent.

"Vid midsommar finns flera faktorer som ökar risken för akuta händelser. Många reser långa sträckor, dricker mer alkohol än vanligt, badar eller är på sjön. Dessutom har vi de traditionella faktorerna som ökar 112-samtalen; lön och möjligen vackert väder", säger Maria Khorsand, vd vid SOS Alarm, i ett pressmeddelande på onsdagen.

Annons

Annons

I hela landet ökade antalet nödsamtal förra året från 5 329 en vanlig fredagsnatt till 6 749 på midsommarnatten. Det innebär en ökning med 27 procent.

"En sådan här helg är det extra viktigt att ta ansvar för sig själv och andra. Att hålla uppsikt över den som badar, använda flytväst på sjön och att ta extra god tid på sig på vägarna kan rädda både ditt och andras liv", avslutar Maria Khorsand i pressmeddelandet.

SOS Alarm uppmanar att allmänheten ringer om olyckan är framme. För att minska risken för olyckor i trafiken runt midsommar uppmanas förare att köra nyktert och försiktigt – både i bil och båt.

Bild: TT

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan