Annons

Annons

Annons

Ishockey

Efter kritiken – reglerna kan ändras inom svensk ishockey

Den senaste tiden har allt fler pekat på missförhållanden inom svensk ishockey. Nu har hockeyallsvenskan skickat ut en skrivelse och reglerna komma ändras, enligt Sportbladet.

Text

Nya TV-avtal, SHL-klubbar som värvar kontrakterade spelare från allsvenskan, begränsningen av spelarlån rån SHL till allsvenskan. Turerna har varit många när regelverket för svensk ishockey ändrats de senaste månaderna och kritiken har inte låtit vänta på sig. Nu kan en förändring av regelverket vara på gång, det skriver Sportbladet.

Annons

Annons

Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

– Vi har all anledning att se över både belopp, tider för transferfönster samt frågan om spelarlån med SHL, berättar Stephan Guiance, vd för hockeyallsvenskan, i en skrivelse enligt Sportbladet.

Samtidigt riktar skrivelsen kritik mot två allsvenska klubbar. Trots att Södertälje och Västervik varit med och godkänt regelverket har de på senare tid gått ut och kritiserat det.

– Jag förstår den frustration som våra klubbar känner när SHL värvar spelare så nära inpå säsongsupptakten, men samtidigt har vi ett regelverk att förhålla oss till som bägge parter godkänt, det vill säga samtliga klubbar är väl bekanta med och står bakom regelverket säger Stephan Guiance enligt Sportbladet och fortsätter:

– Det är därför olyckligt att en klubb som SSK går ut och kritiserar
överenskommelsen då man själva varit med att godkänna den.

Sportbladet skriver att ett möte är inbokat i augusti för att se över situationen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan