Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Vivalla har aldrig fått så mycket stöd som nu

Att som Ströman påstå i NA hur Socialdemokratins svek om den öppna knarkhandeln i Vivalla skulle vara sann är svår att förstå. Socialdemokraterna i Örebro är ett parti som socialt stödjer Vivalla ifråga om satsningar på ungdomsgården, upprustning i området och sociala krav vid upphandling hos både Västerporten och Öbo för att tillskapa arbetstillfällen för de boende i området.

Aldrig har det satsats så mycket i Vivalla som det görs nu. Aldrig någonsin. Det samma gäller vuxenutbildning och SFI i kommunen som kommer mången Vivallabo till del. Därtill har socialkontor placerats i Vivalla för att tjäna medborgarna bättre vid oro och för stöd.

Örebros socialdemokrater engagerar sig i Vivalla och vi är alltid redo att diskutera om nog är nog.

Annons

Snart öppnas ett statligt servicecenter där för arbetsförmedling, försäkringskassa och pensionsmyndigheten. Samhällelig närvaro i orten. Även där bör rimligen någon boende i Vivalla kunna få ett jobb. I integrationssyfte fattades, med vånda, beslutet att avveckla högstadiet i Vivalla. Folkets hus i området får omfattande bidrag från kommunen. Föreningen Afrikas Horn har beretts lokaler. Örebros socialdemokrater engagerar sig i Vivalla och vi är alltid redo att diskutera om nog är nog.

Annons

Att som Ströman på NA:s ledarsida tillskriva den lokala politiken i form av S-styret sedan 2011 ansvaret för hur Polismyndigheten prioriterar resurs känns magstarkt och tunt. Lokal politik styr inte statliga myndigheters prioriteringar. Att sammanblanda det känns föga övertygande.

Tveka aldrig på Socialdemokratins ambition att motverka klasskillnader.

Dialog och samarbete sker, förmodar jag, i kommunens brottsförebyggande arbete men det i sin tur innebär inte att kommunpolitiska beslut skulle kunna styra statlig myndighets prioriteringar inom sitt särskilda ansvarsområde. Omvittnat har Polismyndigheten problem att brottas med. De lär inte på något vis underlättas av att lokalpolitik lägger sig i, vilket för övrigt skulle strida mot den princip hur myndigheter styrs i riket, nämligen som alla andra myndigheter med regleringsbrev från regeringen. Finns inga övertygande skäl att frångå en sådan ordning.

Tveka aldrig på Socialdemokratins ambition att motverka klasskillnader. Det är vår politiks innersta essens. Inte minst med de satsningar i Vivalla som aldrig varit mer omfattande. En stilla undran är vad som hände de år innan vi återfick majoritet. De åren utmärktes framförallt av en märklig stillhet gällande Vivalla. Förlorade år som vi ambitiöst försöker att rätt ställa, att stämma i bäcken – nu. Ett  arbete som sker med en stark inre övertygelse om att skillnader i klass och härkomst aldrig ska styra livsmöjligheter.

Annons

Annons

För Socialdemokraterna i Vivalla och Lundby,

Antti Ahtiainen,

ordförande

Svar direkt:

När exempelvis en tonåring har sålt narkotika eller rånat någon på mobilen ska socialtjänsten ta vid efter polisens och rättsväsendets insatser. Där finns det mycket allvarliga luckor i Örebro kommun. Polisen kan inte ensam få bort narkotikahandeln! År efter år har den öppna narkotikahandeln fått fortsätta. Örebro kommun bär en del av ansvaret för detta.

Lars Ströman

Politisk redaktör, NA

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy