Annons

Annons

Annons

Fotboll

Ola Toivonen om fortsättningen i landslaget: "Jag letar för fullt"

Toulouse-anfallaren Ola Toivonen var en viktig kugge när Sverige tog sig till kvartsfinal i VM.
Nu berättar han om sin syn om en fortsättning i landslaget och en eventuell flytt till en annan klubb.
– Jag vet inte vad det viktigaste är. Mitt folk är upptagna med att hitta något, säger han till TV4.

Text: 

När Sverige tog sig hela vägen till en kvartsfinal i VM var Ola Toivonen given i Janne Anderssons startelva. Detta trots att speltiden i klubblaget Toulouse inte var vad han hade önskat sig. Han har idag ett år kvar på kontraktet och är inte helt inställd på att stanna i den franska klubben.

– Nej, det är jag inte. Jag letar för fullt, säger Toivonen, som tidigare i somras fick Alain Casanova som ny tränare i Toulouse, till TV4 och fortsätter:

Annons

Annons

– Man får se om det är något intressant som dyker upp. Mitt folk är upptagna med att hitta något. Men jag är fortfarande nöjd med att spela här också.

Bild: TT

Han berättar vidare att han har tagit ett snack om framtiden med förbundskaptenen Janne Andersson. Ola Toivonen menar att det blir helt avgörande om han får mer speltid i klubblaget eller inte.

– Det var ett bra samtal. Vi tackade varandra för de här två åren som vi har haft tillsammans. Sedan var han nyfiken på vad jag tänker. Om jag inte får spela har jag inte motivationen för att lägga ner det arbetet under veckorna för att kunna hålla nivån i ett landslag. Det är jag inte beredd att göra. Det är för jobbigt, för kroppen men framför allt för huvudet, säger den 32-årige anfallaren.

Läs också:

(+) I stjärnornas fotspår – Ola Toivonen: "Han har gått sina egna vägar för att lyckas"


Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan